Ешелон успіху — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Ешелон успіху

Рубрика Репортаж
Юлія Патій провела майстер­клас, під час якого розповіла, як досягти успіху і потрапити в найкращі міжнародні рейтинги юридичних компаній
Під час тренінгу Юлія Патій розглянула білий і чорний списки міжнародних директорій

12 березня 2021 року в Legal High School відбувся тренінг Юлії Патій, консультанта з управління та розвитку, експартнера і CEO АО AVER LEX. У фокусі уваги пані Патій опинилися міжнародні рейтинги — вона розповіла про те, як же потрапити до «вищого ешелону».

Під час тренінгу Юлія Патій розглянула білий і чорний списки міжнародних директорій, проаналізувала різницю методологій, окреслила коло критеріїв, яким повинна відповідати конкретна юридична компанія, акцентувавши увагу на найважливіших факторах, що впливають на потрапляння до провідних рейтингів і поліпшення своїх позицій у них.

Причини, з яких юридичні фірми цікавляться міжнародними рейтингами, суттєві: це може бути умовою участі у великих тендерах на обрання юридичного радника, а ще це підсилює позиції в локальних рейтингах, допомагає в питанні збереження лояльності серед наявних клієнтів, а також є перевагою для співробітників, які орієнтовані на кар’єрне зростання.

Крім цього, є деякі додаткові бонуси: з’являється можливість провести внутрішній аудит компанії щодо зростання клієнтського портфеля, розширення команди, збільшення кількості значущих проєктів, впливу на ринок; підготовка до участі в міжнародному рейтингу допомагає краще зрозуміти якість відносин із колегами та конкурентами на ринку, показує рівень впізнаваності.

Юлія Патій акцентувала увагу на тому, що процес потрапляння в найпрестижніший рейтинг Chambers або посилення позицій у ньому непростий. З­поміж факторів впливу найважливішими є клієнтські фідбеки (50–60 %). Анкета (40–50 %) також важлива, але вона втрачає своє значення без належного підтвердження. Експертна оцінка теж має значення, проте її розглядають з позиції «gives colour but is always treated with a big pinch of salt».

Пані Патій поділилася деякими цікавими фактами і цифрами. 12 461 — загальна кількість анкет, поданих до Chambers Europe 2021, тоді як 204 594 — кількість наданих контактів для фідбеків. Показник відгуку зазвичай становить 30–40 %. У фірм із хорошими показниками середній відсоток відгуків — 60–80 %, водночас у фірм із поганими є іноді тільки одна або дві рекомендаційні відповіді, а може і зовсім не бути жодної.

У роботі з фідбеками Юлія Патій рекомендує віддавати перевагу усним інтерв’ю, а також врахувати той факт, що контакти мають покрити всіх юристів, номінованих в анкеті. У процесі роботи потрібно запитати дозволу до закінчення термінів подання анкет, пояснити про конфіденційність і деталі. Важливо переконатися в коректності контактних даних, а також попереджати клієнтів під час або незадовго до початку дослідження. Дослідник надішле електронного листа про початок дослідження, перш ніж зв’язуватися з вашими клієнтами. Пані Патій звертає увагу: будь­які підозрілі відгуки та фальсифікації видно, тому ліпше не гратися з вогнем.

Працюючи з анкетами, треба розуміти, що їх подання — процес системний, де потрібно показати річний прогрес і те, чому саме був особливим останній рік. Завжди звертають увагу на себе саме ті кейси, в яких є якась унікальність у розрізі ринку в цілому. Не варто перевантажувати анкету деталями, зрозумілими тільки в рамках нашого законодавства. Усі проєкти повинні бути актуальними, в роботі ж зі старими проєктами потрібно показати динаміку за рік.

Резюмувала свою доповідь Юлія Патій виведеною формулою успіху: це синергія роботи партнерів, юристів і маркетологів. Гарною ідеєю завжди будуть проактивний підхід, розумний контроль і віра в свої сили.

Альона СТУЛІНА «Юридична практика»

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

VOX POPULI

Руйнуючи стереотипи

Актуально

Правила пріоритету

Палатні перестановки

Акцент

Арбітражне спостереження

Галузі практики

Доля нерезидента

Транспортна кампанія

Об`єктивна сторона

Знати санкції

Порядок відступу

Статусний фон

Дайджест

(Не)дійсність поруки

Держава та юристи

Цифрові досліди

Документи та аналітика

Нерегульований перехід

Новини

Карта подій

IP REPORTER

Новини юридичних фірм

Новини Євросуду

Пандемія COVID­19 не може бути виправданням порушення базових прав людини

Приватна практика

Модельний лад

Позиційна перевага

Репортаж

Ешелон успіху

Посильна праця

Судова практика

Верховний Суд визначив, за яких умов фізична особа може викупити кредитні зобов’язання перед банком

Суди скасовують вимоги податківців до самозайнятих осіб сплатити ЄСВ двічі

Тема номера

Не по правочину

Час відновленню

Піти на принцип

Взятись за правило

Бути в нормі

Інші новини

PRAVO.UA