Новини юридичних фірм — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Юридична практика № 11-12 (1210-1211) » Новини юридичних фірм

Новини юридичних фірм

Рубрика Новини

Юридична група LCF перемогла в судовому спорі з ПАТ «Укрзалізниця»

Команда Юридичної групи LCF здобула перемогу в судовому спорі з ПАТ «Укрзалізниця» та довела законність вимог АT «Перший український міжнародний банк» про стягнення 500 млн грн. Так, Верховний Суд підтвердив зобов’язання ПАТ «Укрзалізниця» повернути банку кредит, який отримало ДП «Донецька залізниця». ПАТ «Укрзалізниця», яке об’єднало всі активи підприємств залізничного транспорту після реорганізації в 2015 році, заперечувало правонаступництво за зобов’язаннями та відмовлялось повертати кредитні борги.

Юристи Юридичної групи LCF з 2016 року послідовно доводили в судах наявність зобов’язань державного підприємства та зіграли значну роль у формуванні судової практики з цього питання. У 2020 році Верховний Суд встановив факт правонаступництва ПАТ «Укрзалізниця» за всіма боргами.

Над проєктом працювали керуючий партнер Анна Огренчук, партнер, керівник практики банкрутства та реструктуризації Олена Волянська та старші юристи Юрій Діденко і Денис Спєров.


EUCON успішно захистив інтереси ІТ­компанії з іноземними інвестиціями в апеляційному суді

Юридична група EUCON захистила інтереси ІТ­компанії в апеляційному суді. Адвокат, радник із питань податкового права і трансфертного ціноутворення Володимир Бевза надав професійний супровід у справі проти Державної податкової служби в місті Києві, яка полягала в тому, що ІТ­компанії з іноземними інвестиціями визначили податок на прибуток за допомогою методу уявного умовного продажу програм, а ціну встановили рівну розміру здійснених витрат. Органи податкової служби безпідставно застосували непрямий метод визначення зобов‘язань із податку на прибуток, близький за змістом до умовного продажу, що застосовується в обліку з ПДВ. Володимиру Бевзі вдалось переконати суд у недопустимості застосовування таких методів, оскільки непрямі методи в обліку з податку на прибуток застосовуються винятково в трансфертному ціноутворенні чи за позовом податкової про визначення рівня звичайних цін в окремих випадках.


Адвокати AVER LEX захистили бізнес­інтереси угорського постачальника природного газу

АО AVER LEX захистило інтереси провідного постачальника природного газу Угорщини, який міг втратити 38 млн грн через оголошення про банкрутство української компанії­покупця. Водночас низка обставин свідчать про штучне доведення до банкрутства компанії­боржника його беніфіціарами та керівниками.

У результаті швидкого втручання адвокатів у ситуацію та надання кваліфікованої аргументації в судовому засіданні суд прийняв рішення на користь клієнта і повністю визнав його кредиторські вимоги до покупця.

Інтереси клієнта представляли адвокат Іван Осколков та помічник адвоката Олексій Бохан під керівництвом старшого партнера Віталія Сердюка та партнера Володимира Єніча.


ЮФ «Ілляшев та Партнери» ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну деревостружкових плит походженням з Республіки Білорусь та Російської Федерації

Команда практики міжнародної торгівлі ЮФ «Ілляшев та Партнери» під керівництвом партнера Олени Омельченко, що представляє інтереси ТОВ «Свиспан Лімітед», ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну деревостружкових плит походженням із Республіки Білорусь та Російської Федерації.

За результатами розгляду скарги українського виробника Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 20 лютого 2021 року почала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну товару з Республіки Білорусь та Російської Федерації, що має такий опис: деревостружкові плити з деревини (ДСП), за виключенням плит ДСП, покритих декоративною шаруватою пластмасою, що класифікуються згідно з УКТ ЗЕД за кодами 4410 11 10 00, 4410 11 30 00 та 4410 11 90 00.

За результатами антидемпінгового розслідування може бути запроваджено антидемпінгове мито на імпорт деревостружкових плит із Республіки Білорусь та Російської Федерації з метою встановлення справедливої конкуренції та захисту українського виробника від демпінгового імпорту. Антидемпінгове розслідування може тривати 12 місяців.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

VOX POPULI

Руйнуючи стереотипи

Актуально

Правила пріоритету

Палатні перестановки

Акцент

Арбітражне спостереження

Галузі практики

Доля нерезидента

Транспортна кампанія

Об`єктивна сторона

Знати санкції

Порядок відступу

Статусний фон

Дайджест

(Не)дійсність поруки

Держава та юристи

Цифрові досліди

Документи та аналітика

Нерегульований перехід

Новини

Карта подій

IP REPORTER

Новини юридичних фірм

Новини Євросуду

Пандемія COVID­19 не може бути виправданням порушення базових прав людини

Приватна практика

Модельний лад

Позиційна перевага

Репортаж

Ешелон успіху

Посильна праця

Судова практика

Верховний Суд визначив, за яких умов фізична особа може викупити кредитні зобов’язання перед банком

Суди скасовують вимоги податківців до самозайнятих осіб сплатити ЄСВ двічі

Тема номера

Не по правочину

Час відновленню

Піти на принцип

Взятись за правило

Бути в нормі

Інші новини

PRAVO.UA