Законотворчість — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Законотворчість

Рубрика Новини

Досудове розслідування хочуть привести у відповідність до європейських стандартів

Кабінет Міністрів України передав на розгляд народних депутатів України проєкт Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України» (№ 2411).

З метою урахування коментарів, викладених у Висновку Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи DGI(2018)07 від 12 жовтня 2018 року, проєктом пропонується організацію здійснення досудового розслідування проступків та злочинів віднести до повноважень керівника органу досудового розслідування, таким чином відмовившись від створення двох структур, на одну з яких покладатиметься здійснення досудового розслідування злочинів, а на іншу — проступків.

Крім того, виключаються положення щодо розгляду справи у суді без участі обвинуваченого, який визнав себе винним у вчиненні кримінального проступку, що відповідатиме положенням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також доопрацьовано інші положення законодавства з урахуванням коментарів вказаного вище Висновку.

Зазначимо, що 12 жовтня 2018 року Генеральним директоратом з прав людини та верховенства права Ради Європи було надано Висновок DGI(2018)07, коментарі якого стосуються відповідності запропонованих змін законодавства європейським стандартам, зокрема Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, та практиці Європейського суду з прав людини.

Запропоновано спростити умови здійснення інвестиційної діяльності

Урядовий законопроєкт № 2382 «Про внесення змін до деяких законів України стосовно покращення інвестиційного клімату (щодо скасування державної реєстрації договорів (контрактів) про спільну інвестиційну діяльність)» розроблено з метою зменшення регуляторних процедур, спрощення умов здійснення інвестиційної діяльності та поліпшення інвестиційного клімату України.

Ним запропоновано внести зміни до Законів України «Про режим іноземного інвестування» та «Про імміграцію» в частині виключення норми щодо здійснення державної реєстрації відповідних договорів (контрактів).

На думку авторів, скасування державної реєстрації договорів (контрактів) скоротить витрати іноземного інвестора для здійснення інвестицій на підставі договорів (контрактів) та зменшить навантаження на органи державної реєстрації.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA