Уряд повинен забезпечити адвокатів БПД засобами захисту — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат №3-4 (163-164) » Уряд повинен забезпечити адвокатів БПД засобами захисту

Уряд повинен забезпечити адвокатів БПД засобами захисту

Рубрика Новини

Національна асоціація адвокатів України вважає, що Міністерство юстиції України має сприяти виділенню коштів на забезпечення адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, засобами захисту під час пандемії коронавірусу. Зокрема, пропонується внести зміни до постанови Мін’юсту від 17 вересня 2014 року № 465 «Про питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» (з наступними змінами), в яких передбачити відшкодування витрат адвокатів БПД на засоби індивідуального захисту.

Адвокатська спільнота наголошує, що, попри впровадження карантину у зв’язку з розповсюдженням COVID-19, захисники продовжують виконувати свої обов’язки та надавати безоплатну правову допомогу, зокрема, відвідувати місця тримання ув’язнених та відбування покарання, місця розташування правоохоронних органів, а також надавати таку допомогу малозабезпеченим верствам населення. В умовах пандемії виникають додаткові ризики зараження адвокатів коронавірусною інфекцією, а додаткові витрати здійснюються за рахунок самих адвокатів, які надають БПД.

Зважаючи на те, що адвокати, які надають безоплатну правову допомогу, постійно ризикують своїми життям та здоров’ям, їхні колеги з НААУ закликають владу вжити заходів щодо забезпечення адвокатів БПД медичними масками та респіраторами, медичними рукавичками, захисними медичними окулярами, антисептиками для рук та іншими необхідними дезінфікуючими засобами, а також ініціювати розробку системи заходів задля сприяння перевезення адвокатів БПД до їхніх клієнтів під час виконання відповідних доручень.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA