Адвокати просять покращити проведення судових експертиз — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат №3-4 (163-164) » Адвокати просять покращити проведення судових експертиз

Адвокати просять покращити проведення судових експертиз

Рубрика Новини

Комітетом з медичного і фармацевтичного права та біоетики у співпраці з Комітетом експертного забезпечення адвокатської діяльності Національної асоціації адвокатів України здійснено правовий аналіз чинних нормативно-правових актів у сфері судової експертизи та напрацьовано низку важливих зауважень та пропозицій задля усунення недоліків регулювання цієї сфери. Зазначені пропозиції та зауваження скеровані до Міністерства юстиції України.

Зокрема, наголошено на необхідності усунення законодавчих прогалин та внесення відповідних змін до КПК України, які передбачили б можливість проведення в кримінальному провадження повторних і додаткових, комісійних та комплексних експертиз, як це передбачено ЦПК, ГПК, КАС України.

Крім того, пропонується ухвалити нові відомчі акти, які якісно регламентуватимуть порядок проведення судово-медичних експертиз, зокрема комісійних, та внесення змін до статті 7 Закону України «Про судову експертизу», в якій скоригувати перелік суб’єктів, що здійснюють судово-експертну діяльність. Напрацьовані пропозиції стосуються і порядку проведення судових експертиз загалом, і нюансів деяких видів судових експертиз (судово-психологічної, судово-медичної та судово-психіатричної).

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA