Набули чинності — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Набули чинності

Рубрика Новини

«Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей»

Закон України від 29 жовтня 2019 року № 224-IX

З 20 листопада за порушення правил перевезення дітей встановлено адміністративну відповідальність. Відповідні зміни внесено до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема цю статтю доповнено частинами 10 та 11, в яких встановлюється адміністративна відповідальність за порушення правил перевезення дітей та за вчинення такого правопорушення повторно протягом року відповідно.

Закон визначає, що порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу
на водія в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. При цьому повторне протягом року вчинення порушення передбачає штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що заборона на перевезення дітей, зріст яких менший за 145 см, або таких, які не досягли 12-річного віку, у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу, дітей до 16-річного віку в кузові будь-якого вантажного автомобіля та організованих груп дітей у темну пору доби була й раніше, але штрафи не передбачалися.

«Про затвердження Порядку залучення радника з продажу пакетів акцій банків»

Наказ Міністерства фінансів України від 19 серпня 2019 року № 346

Набув чинності Порядок залучення радника з продажу пакетів акцій банків, який визначає механізм залучення та критерії конкурсного відбору радника з продажу пакетів акцій, що належать державі в статутному капіталі банків, у капіталізації яких взяла участь держава (радник).

Передбачено, що конкурсна документація подається в окремих запечатаних непрозорих конвертах із зазначенням назви конкурсу і написами «Заява, підтвердні документи» та «Конкурсна пропозиція» відповідно. При цьому серед підтвердних документів має бути свідоцтво про реєстрацію юри-
дичної особи — резидента та/або витяг з торговельного, банківського, судового реєстру або іншого офіційного документа, що підтверджує реєстрацію іноземної юридичної особи в країні, в якій зареєстровано головний офіс такої юридичної особи, та містить інформацію про місцезнаходження такої особи.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA