Обличчя місяця — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Судовий вісник №9 » Обличчя місяця

Обличчя місяця

Рубрика Кадри

Олександр ТУПИЦЬКИЙ

1963 р.н., Голова Конституційного Суду України

На спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України 17 вересня 2019 року Головою Конституційного Суду України обрано суддю Конституційного Суду України Олександра Тупицького.

Суддею КСУ пана Тупицького було призначено у травні 2013 року Президентом України, а 15 березня 2018 року на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України його обрано заступником Голови Конституційного Суду України.

Попереднього Голову КСУ Наталю Шапталу Конституційний Суд України звільнив з посади судді Конституційного Суду України відповідно до пункту 4 частини 2 статті 1491 Конституції України на підставі подання нею заяви про відставку.

Зазначимо, що термін повноважень судді КСУ в Наталі Шаптали закінчився 20 вересня 2019 року, а посаду Голови Суду вона обіймала з 14 травня 2019 року.

Нагадаємо, що за достатньо короткий період це вже третє приз – начення Голови Конституційного Суду України. Так, 21 лютого 2018 року на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України Головою Суду обрано Станіслава Шевчука. А вже відповідно до постанови Конституційного Суду України від 14 травня 2019 року № 1-пс/2019 він був звільнений з посади судді Конституційного Суду України на підставі пункту 3 частини 2 статті 1491 Конс титуції України. Варто відзначити, що пан Шевчук оскаржив таке рішення до Адміністративного суду м. Києва.

18 вересня ц.р. у суді відбулося підготовче засідання у цій справі. 17 вересня також було обрано заступника Голови Конститу ційного Суду України. Ним став Сергій Головатий. Згідно зі статтею 34 Закону України «Про Кон ституційний Суд України» заступника Голови Конституційного Суду України обирають за пропозицією Голови Суду лише на один трирічний строк таємним голосуванням.

Сергія Головатого було призначено суддею Конституційного Суду України у лютому 2018 року за квотою Президента України. Присягу Сергій Головатий склав 2 березня 2018 року.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

За кордоном

Гіперцитування

За лаштунками

Із перших вуст

Перша перемога

Кадри

Реакційна політика

Непередбачувані наслідки

Що стане головним викликом для ВАКС?

Коментарі експертів

Обличчя місяця

Новини

Законотворчість

Набули чинності

Бізнес-зиск

Поза процесом

Принциповий захист

Прецедент

Викриваюча реальність

Судова практика

Невільний графік

Налагодити контракт

Довіряй, але перевіряй

Балансова вартість

Судове рішення

Суд зобов’язаний оцінити рівень адвокатських витрат — чи були такі витрати понесені фактично та чи була їх сума обґрунтованою

Рішення щодо відмови в продовженні строку тимчасового переведення судді не підлягає судовому оскарженню

Придбання автомобіля на торгах, організованих державним підприємством, не гарантує його державну реєстрацію

Облаштування заправника газом на АЗС є будівельними роботами

Інші новини

PRAVO.UA