Початок оновлень — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Судовий вісник №1 » Початок оновлень

Початок оновлень

Торік у Бородянському районному суді Київської області відбулися хоч і не глобальні оновлення, проте приміщення суду стало комфортнішим для відвідувачів

Аліна НАЗАРЧУК, «Судовий вісник»

Бородянський районний суд Київської області розташований по вулиці Центральній, 315, поруч із прокуратурою, поліцією та районною радою. На фоні цих адміністративних будівель двоповерхова споруда суду видається непримітною. Застарілий фасад прикривають розлогі туї, за якими не видно і таблички з назвою суду, тож на те, що саме тут відправляється правосуддя, натякають хіба що ґрати на вікнах. Одразу впадає в око те, що тут потурбувалися про осіб з обмеженими можливостями: на сходах — довгий спусковий пандус зі зручними перилами. Зайшовши до приміщення, спочатку потрапляєш у невеличкий коридор, а на наступних дверях — табличка з написом: «Увага!!! При вході в приміщення суду при собі необхідно мати документи, що посвідчують особу». Проте не варто поспішати готувати паспорт, оскільки охорони, яка мала б перевіряти документи, немає.

Коридори в суді такі ж сірі, як і фасад будівлі, проте стан приміщення задовільний. Потурбувалися і про комфорт відвідувачів: у коридорах достатньо лав та столів, а на стінах не лише стенди з актуальною інформацією, а й картини.

Залів для судових засідань у суді два. З огляду на те, що тут працюють четверо суддів, їх замало, відзначає керівник апарату суду Діана Панчук. Натомість вони повністю забезпечені технікою для проведення судових засідань у режимі відеоконференції. За словами пані Панчук, проблем із налагодженням відеозв’язку під час судових засідань не виникає. Приємно здивував і ремонт у залах, тут навіть кондиціонери передбачені. Також варто відзначити, що на початку грудня минулого року у залах судових засідань металеві клітки для підсудних було замінено на загородження зі спеціального захисного скла.

Торік суд зазнав й інших оновлень. Так, улітку було замінено систему опалення, а восени відремонтовано один із туалетів. Інший же нагадує комору технічного працівника чи навіть гардероб (на вішалці в кутку туалету висить жіночий костюм).

Проте працівників суду турбують більш глобальні проблеми матеріально-технічного забезпечення. Так, основне побажання керівника апарату — нове серверне обладнання. Оскільки в перспективі в Бородянському районному суді Київської області, як і в інших судах України, планується запровадження системи «Електронний суд», потурбуватися про надійний захист інформації потрібно вже тепер, упевнена Діана Петрівна. Наразі ж суд повністю забезпечується і канцелярськими товарами, і сучасними комп’ютерами та іншою оргтехнікою.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA