Делегація НААУ взяла участь у 49-й конференції президентів адвокатур Європи — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат №1-2 (173-174) » Делегація НААУ взяла участь у 49-й конференції президентів адвокатур Європи

Делегація НААУ взяла участь у 49-й конференції президентів адвокатур Європи

Рубрика Новини

12 лютого ц.р. голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова, заступник голови РАУ Валентин Гвоздій та голова Комітету НААУ з міжнародних зв’язків Іван Гречківський традиційно взяли участь у 49-й конференції президентів адвокатур Європи. Захід відбувається щорічно у Відні під егідою Асоціації адвокатів Австрії. Уперше за всю історію заходу делегати брали участь через платформу Zoom з огляду на протиепідемічні обмеження, запроваджені країнами ЄС.

Цього року тема конференції була такою: «Верховенство права та демократія — заповнюючи прогалини між законодавством та практикою». До конференції також долучилася міністр юстиції Австрії Альма Задіч. Програма конференції передбачала обговорення національних звітів про стан адвокатури; перед гостями конференції також виступила чинний президент Ради правничих та адвокатських товариств Європи ССВЕ графиня Маргарете фон Гален щодо європейського аспекту дотримання прав адвокатів у ЄС.

За результатами конференції делегати дійшли висновку, що необхідно і надалі докладати зусиль щодо посилення статусу адвокатури не тільки на національному, а й на регіональному та міжнародному рівнях, спираючись на три ключові цінності правничої професії: конфіденційність клієнта, заборона залучення адвоката до конфіденційного співробітництва, незалежність професії загалом.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA