Кодекс вільної людини — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат №1-2 » Кодекс вільної людини

Кодекс вільної людини

Рубрика Репортаж
Другий навчальний рік Legal High School відкрила урочистим прийомом з нагоди 15-річчя Цивільного кодексу України

15 січня виповнився рік з моменту запуску унікальної інноваційної освітньої платформи Legal High School, а вже наступного дня LHS зібрала повний зал гостей на урочистий прийом з нагоди 15-річчя Цивільного кодексу України, яким розпочала новий навчальний рік. Серед них відомі вчені-цивілісти, зокрема розробники ЦК України, адвокати, судді, представники органів влади.

За невеликий проміжок часу, що працює, Школа стала новим орієнтиром у сфері неакадемічної юридичної освіти, вдало поєднавши теорію права й досвід провідних юристів. Оскільки стало очевидним, що серед юристів різного досвіду є попит на практичне навчання: поради і коментарі з питань, відповіді на які можуть знати тільки практики, цього року на слухачів LHS чекають дві нові школи: банківського права та розвитку юридичного бізнесу — їх анонсувала Віолетта Лобан, директор з розвитку LHS.

Що ж стосується річниці ЦК України, то на запрошення LHS про процес підготовки і ухвалення Кодексу, про переживання, які були тоді і які ще залишаються сьогодні, розповіли його співавтори — Наталія Кузнєцова, професор, академік Національної академії правових наук України, Анатолій Довгерт, член-кореспондент НАПрНУ, секретар робочої групи з підготовки Цивільного кодексу України, Віктор Калакура, суддя Конституційного Суду України, та Сергій Головатий, який у той період був міністром юстиції України, а тому курував процесом підготовки.

Свої враження від ухвалення ЦК України тоді, його ролі сьогодні та перспектив його майбутнього також висловили перший заступник міністра юстиції України Олена Сукманова, заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак, член-кореспондент НАПрНУ, адвокат Руслан Стефанчук, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Анатолій Коструба та представники компаній — партнерів LHS: керуючий партнер ЮФ «Антіка» Олексій Кот, радник ЮФ Evris Сергій Донков, партнер ЮФ EQUITY Олег Маліневський, партнер ЮК MORIS GROUP Мар’ян Мартинюк, партнер ЮФ Eterna Law Олег Бекетов, науковий радник Юридичної групи LCF Олександр Бірюков та партнер Asters Олександр Онуфрієнко.

Кожен із них був хто де, коли ЦК України набував чинності: хтось ще тільки здобував юридичну освіту, хтось розбудовував економічне законодавство, хтось активно втілював його в практику, але всі сходилися в одному: значення ЦК України та його вплив на розвиток суспільних відносин сьогодні важко переоцінити. Хоча Кодекс, зрештою, вийшов не таким повноцінним, як задумували вчені-автори, проте свою роль він відіграв. І надалі він повинен оновлюватися, аби справді стати «Економічною конституцією країни».

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

Від редактора

Муки вибору

Дивіться!

Справжній детектив

Конспект

Договори дригом

Судовий прогрес

Новини

На посади суддів антикорупційного суду претендують 17 адвокатів

У адвокатів з’явився «Особистий кабінет»

КАС ВС змінив графік роботи на період виборчого процесу

Набули чинності зміни до КК та КПК України

Податкову декларацію заповнятимуть автоматично

Створено Комітет у справах ветеранів адвокатури

Адвокати Києва здійснили секвестр посад

ЄСВ залишиться для адвокатів-пенсіонерів

Електронний суд функціонує в усіх судах

У затриманого «на гарячому» має бути адвокат

Адвокати Київщини змінили весь склад КП КДКА

Офіс

Йти за натхненням

Персона

Під захистом адвоката

Репортаж

Кодекс вільної людини

Теорія і практика

Не точний розрахунок

У фокусі

Система дає бій

Проектний менеджмент

Читайте!

Східно-Західна вулиця. Повернення до Львова

Школа майстерності

Захист під час обшуку

Інші новини

PRAVO.UA