Мавританець — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Мавританець

Рубрика Дивіться!
14 років пекла Гуантанамо

(2021)
Режисер: Кевін Макдональд

Юриспруденція безсила, коли йдеться про військові таємниці та національну безпеку. Так здається героям фільму, які, намагаючись вирішити політичне питання, призивають на допомогу правові норми. Попри те, що США відомі своїми демократичними цінностями та повагою до прав людини, схоже, вони перетворюються на ніщо, коли на кін поставлена безпека Америки.

Мохаммед Ульд Салахі — молодий чоловік, до якого посеред родинного свята приходять невідомі люди, після чого він зникає. Ніхто з рідних роками не має жодної звістки про подальшу долю Мохаммеда. Він сам опиняється в Гуантанамо, оскільки йому приписують участь у теракті 11 вересня та зв’язок з основними винуватцями трагедії. Певні факти вказують щонайменше на знайомство з терористом № 1, але жодних доказів немає. Уже 11 років Мохаммед перебуває в ув’язненні, допоки його справа не потрапляє до принципової адвокатки Ненсі Голандер, для якої немає ні авторитетів, ні перешкод, ні державної таємниці, якщо йдеться про права людини.

З іншого боку вину ув’язненого доручають доводити перед судом військовому прокурору, полковнику Стюарту Коучу, та й він не має доступу до дос­товірних даних цієї справи…

Перед правосуддям США постає чи не найважливіше питання: чи можна зрадити ідеал прав людини у цілях національної безпеки?

Фільм заснований на реальних подіях, зок­рема, на мемуарах Мохаммеда Ульд Салахі «Щоденник Гуантанамо».

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA