15 РОКІВ «ГАРАНТІЇ» — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат № 3 (175) » 15 РОКІВ «ГАРАНТІЇ»

15 РОКІВ «ГАРАНТІЇ»

Євгеній Огарков, керівник АО «Гарантія», адвокат

ПРО СТВОРЕННЯ
Юридична фірма «Гарантія» розпочала свою роботу 22 березня 2006 року. Ми були молодші і вважали, що можемо охопити всі аспекти юриспруденції. Сьогодні ми зрілі і знаємо, що краще бути профі у вузькому питанні для кількох клієнтів, ніж намагатися осягнути неосяжне.

 

ПРО СТРАТЕГІЮ
Звісно, як молода команда ми бралися за будь-яку справу і будь-якого клієнта. Ми пробували свої сили у нових галузях. Згодом стало зрозуміло, що не кожному клієнту варто допомагати і не з кожного питання ти можеш допомогти. Свідомо відмовившись і від одних, і від іншого, ми знайшли свій баланс.

 

ПРО РОЗВИТОК
Сьогодні для нас пріоритетним є не заробляння грошей як самоціль, а сталий розвиток компанії як тренд, який шириться світом. Ідеологія не робити заради роботи, а створювати дещо заради майбутнього нам дуже близька.

 

ПРО ЕКОЛОГІЧНІСТЬ
Адвокатам також треба думати про свою екосистему, а тому перший постулат сталого розвитку нашого об’єднання — екологічність. Згідно з ним ми не беремося за справи «токсичних» клієнтів. Ми не хочемо нести юридичні, репутаційні та кармічні наслідки співпраці з тими, хто вчиняє протиправно або зловживаючи правами. Нам це не цікаво.

 

ПРО ПОМИЛКИ
Звісно, я б злукавив, якби сказав, що ніколи не припускався помилок. Були вони й у виборі клієнтів, партнерів чи способів дій. Проте всі вони стали нашим досвідом, проаналізовані та з них зроблено висновки, щоб не повторювати. Хвороба зростання притаманна усім бізнесам. І юридична практика не є винятком. За моїми відчуттями, ми її вже подолали.

 

ПРО КОЛЕКТИВ
Компанія — не просто місце праці, а також для розвитку і самовдосконалення. Адже більше половини активного життя люди проводять на роботі. Тому ми завжди намагаємося знайти можливість для спільного відпочинку, участі у спортивних заходах.

 

ПРО ЛЮДЕЙ
Загалом у нас в компанії дев’ять співробітників, половина з яких працюють з нами від самого початку створення компанії. Ще ми маємо сімох асоційованих партнерів, з якими співпрацюємо за окремими проєктами або для вирішення питань, в яких ми не практикуємо.

 

ПРО ВІДДАЧУ
Щоб отримувати, треба віддавати — це правило сформував почесний голова АО Дмитро Крейнін. Ми теж віддаємо свою десятину: три дні на місяць ми працюємо над справами pro bono. Це можуть бути як справи пересічних громадян, так і справи у рамках співпраці наших адвокатів з центрами БВПД. За нашим проханням, кошти за виконання таких доручень перераховуються на користь благодійного фонду.

 

ПРО ДОЗВІЛЛЯ
Зараз в умовах карантину особиста комунікація стала недоступна. Проте ми практикуємо перегляди цікавих фільмів і серіалів, які потім обговорюємо під час відеозустрічей.

 

ПРО РОДИНУ
Я не люблю порівняння колективу з родиною. Хотілося б, аби люди не жили роботою, щоб у кожного була справжня сім’я. Але друзями та однодумцями колеги повинні бути. Інакше не буде ні довіри, ні розвитку.

 

ПРО РОЗСТАВАННЯ
За невеликим винятком, більшість людей, які хоч колись працювали в АО «Гарантія», залишилися нашими доб­рими друзями, незалежно від причин, через які наші шляхи розійшлися. Для мене особисто це важливо, щоб між «колишніми» колегами не залишалося невирішених конфліктів чи суперечок.

 

ПРО КЛІЄНТІВ
Клієнтів треба цінувати, проте їх так само треба обирати за спільними цілями. Треба відчувати клієнта і не боятися відмовити, якщо ваш світогляд не збігається. Сьогодні відчувається трансформація образу корпоративного клієнта — від компанії до підприємця, власника бізнесу, як головного клієнта.

 

ПРО ВЛАДУ
Як адвокати ми завжди працюємо з тим законодавством, яке є. Проте, звісно, ми хочемо, щоб законодавство було логічним, адекватним і зрозумілим. Тому ми розвиваємо також практику GR та лобізму, і вважаємо, що ці взаємини мають бути унормовані, щоб бізнес міг ефективно вести діалог із владою. Це буде надзвичайно ефективним антикорупційним запобіжником.

 

ПРО ПРАКТИКИ
З майже десяти практик, які були заявлені 15 років тому, сьогодні залишилося фактично три — судове представництво, банки і фінанси та нерухомість, проте в них ми дійсно гарантуємо високу якість послуг

 

ПРО НАЗВУ
У назві нашого об’єднання вловлюється певний антагонізм, за який нас часто критикували конкуренти. Дійсно, Правила адвокатської етики прямо забороняють адвокатам давати гарантію на результат наданої правової допомоги. Ми, як добросовісні адвокати, її й не даємо, проте ми справді можемо дещо гарантувати, а саме: наш професіоналізм і компетентність у питанні, за яке беремося.

 

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA