Іпотека: правові висновки Верховного Суду — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат №3 » Іпотека: правові висновки Верховного Суду

Іпотека: правові висновки Верховного Суду

Рубрика Читайте!
Збірник правових висновків Верховного Суду у спорах щодо іпотеки

Різкі курсові коливання на валютному ринку України у 2008­му та 2014 роках, знецінення національної валюти та подекуди недобросовісна поведінка сторін кредитних правовідносин зумовили припинення обслуговування кредитів, у тому числі тих, що забезпечені заставою.

За даними Національного банку України, станом на кінець 2018 року частка непрацюючих кредитів в Україні становить 53,73 %, що у грошовому еквіваленті складає 664,5 млрд грн. Це означає, що більше половини виданих позик не обслуговуються, а значна частина спорів між сторонами вирішуються у судовому порядку.

Нерідко суди по­різному тлумачать одні й ті ж акти законодавства, що не забезпечує юридичної визначеності та передбачуваності судових рішень. Недосконалим є і власне законодавство, прогалини в якому спричиняють юридичні дискусії.

Разом із тим недавно проведена судова реформа сформувала своїм завданням усунути вказані недоліки, у зв’язку з чим Верховний Суд у своїх рішеннях викладає обов’язкові для врахування правові висновки щодо застосування окремих правових норм.

У посібнику упорядники як практикуючі адвокати в іпотечних спорах зібрали та систематизували найбільш актуальні правові позиції Верховного Суду та його Великої Палати, що стосуються врегулювання іпотечних правовідносин. Окрім того, видання містить коментарі упорядників щодо найбільш важливих та дискусійних питань застосування правових норм у досліджуваній сфері.

Для зручності також наведено QR­коди, зчитування яких зумовлює прямий перехід безпосередньо на текст судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA