МВС України та Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти налагоджують взаємодію — PRAVO.UA МВС України та Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти налагоджують взаємодію — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Українські » МВС України та Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти налагоджують взаємодію

МВС України та Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти налагоджують взаємодію

  • 27.05.2022 12:33

МВС України та Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти налагоджують взаємодію. З цією метою заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко та фахівці інформаційно-аналітичних підрозділів МВС та Нацполіції України зустрілися 26 травня з представниками Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (МКЗБ).

Ігор Бондаренко висловив вдячність МКЗБ за ініціативність й прагнення сприяти в пошуку українців, зниклих безвісти унаслідок військової агресії рф.

«Ми прагнемо вивчити й врахувати практику взаємодії вашої організації з іншими країнами і вибудувати максимально ефективний алгоритм нашої подальшої співпраці. Адже військова агресія рф призвела до низки жахливих наслідків, серед яких і страшна статистика. З початку вторгнення зникли безвісти понад 2400 цивільних осіб», — зазначив заступник міністра внутрішніх справ України.

Своєю чергою представники МКЗБ запевнили в готовності допомагати українському урядові в пошуку зниклих безвісти українців. Для цього вони використовують попередній досвід збирання інформації та референтних зразків під час пошуку зниклих безвісти осіб, застосовуючи можливості пошукової системи Міжнародної комісії, яка сьогодні має представництва у 60 країнах.

Сторони обговорили:

  •  технічні аспекти синхронізації Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, держателем якого є МВС, та пошукової системи МКЗБ;
  • можливість максимальної автоматизації обміну інформацією.

«Зараз ми оптимізуємо створену МВС інформаційно-телекомунікаційну систему, що взаємодіє з ресурсами Нацполіції, Держприкордонслужби та інших держорганів України. І ми готові налагоджувати обмін інформацією з МКЗБ. Щоб наші та ваші дані збігалися, була можливість двостороннього фідбеку і внесення змін відповідно до виявлення місця перебування чи іншої інформації щодо кожного зниклого безвісти українця», – повідомив Ігор Бондаренко.

Під час зустрічі сторони домовилися про подальше узгодження технічних і законодавчих аспектів із метою якнайшвидшого підписання меморандуму про співпрацю між МВС України й МКЗБ і переходу до активної фази взаємодії.

Нагадаємо, в Україні змінили статус осіб, зниклих безвісти в умовах воєнного стану.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA