Новини ринку — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Новини ринку

Asters відкриває офіс у Лондоні

Найбільша українська юридична фірма Asters розширює свою міжнародну присутність відкриттям у березні 2019 року нового офісу в Лондоні, який сприятиме зміцненню відносин з клієнтами з Лондона, а також розвитку нових контактів та можливостей. Недавно представництва Asters розпочали роботу у Вашингтоні та Брюсселі. Присутність Asters у світовому фінансовому центрі дасть змогу юристам різних практик фірми бути ближчими до ключових клієнтів, а також надавати консультації міжнародним компаніям, що інвестують в Україну. Офіс сфокусує свою роботу на подальшому розвитку довгострокових відносин з клієнтами із Лондона та міжнародними юридичними фірмами і не надаватиме консультацій з англійського права.

Офісом у Лондоні керуватиме партнер Ольга Хорошилова. Вона володіє значним професійним досвідом у сферах ринків капіталу, банківського і фінансового права та проектного фінансування, а також понад 12 років працювала на посаді партнера у провідних українських юридичних фірмах.

 

Arzinger консультувала Zeppelin International AG під час проведення процедури squeeze-out

Команда адвокатського об’єднання Arzinger надала комплексну юридичну підтримку компанії Zeppelin International AG під час проведення процедури squeeze-out українського акціонерного

товариства, яке ввійшло в групу Zeppelin у рамках комплексної угоди, пов’язаної з

урегулюванням значного судового спору. Процедура squeeze-out стала важливим етапом посттрансакційної інтеграції компанії в групу Zeppelin. Команда Arzinger детально проконсультувала клієнта щодо специфіки структурування процедури squeeze-out, підготовки всіх необхідних документів, а також здійснила юридичний супровід у процесі взаємодії з банками та регулятором. Проект реалізовувався старшим юристом Алесею Павлинською та юристом Яною Бабич під керівництвом Тімура Бондарєва, керуючого партнера Arzinger.

 

Baker Mckenzie виступила радником MHP SE в угоді про придбання Perutnina Ptuj

Київський офіс МЮФ Baker McKenzie виступив провідним юридичним радником міжнародної агропромислової групи MHP SE в угоді щодо придбання Perutnina Ptuj, міжнародної м’ясопереробної компанії і великого виробника м’яса птиці та продуктів з м’яса птиці в Південно-Східній Європі. Це перше подібне придбання в Європі для MHP.

Команду МЮФ Baker McKenzie очолював партнер київського офісу В’ячеслав Якимчук за значної підтримки старшого юриста Роберта Грея (Лондон) та юриста Альони Фурди (Київ). До складу команди також входили юристи Аніта Лукащек (Відень) та Олена Серпуховитіна (Київ).

Юридична фірма в Південно-Східній Європі ODI виступила як радник MHP у Словенії, Сербії, Хорватії та Північній Македонії.

 

Верховний Суд підтримав позицію захисників EQUITY

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без змін рішення Апеляційного суду м. Києва, яким було скасовано вирок щодо винуватості клієнта компанії EQUITY у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 3692 КК України (зловживання впливом). За вироком суду першої інстанції фізична особа — клієнт була визнана винною із призначенням покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки 6 місяців.

Так, раніше за апеляційною скаргою захисника, партнера EQUITY Олександра Лисака, колегія суддів Апеляційного суду м. Києва 13 лютого 2018 року скасувала вирок Дарницького райсуду м. Києва від 26 травня 2016 року, і закрила кримінальне провадження у зв’язку з тим, що не були встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді та вичерпані можливості їх отримати.

Завдяки злагодженій роботі партнерів EQUITY — Олександра Лисака і Тараса Пошиванюка — вдалося отримати позитивний процесуальний результат в апеляції та підтвердити його у Верховному Суді.

 

Aequo допомагає «Нафтогазу» здобути перемогу в частині юрисдикції і зобов’язань в інвестиційному арбітражі проти Росії

Aequo виступає радником НАК «Нафтогаз України», найбільшої нафтогазової компанії в Україні, та її дочірніх підприємств — ДАТ «Чорноморнафтогаз», АТ «Укртрансгаз», ТОВ «Лікво», АТ «Укргазвидобування», АТ «Укртранснафта», ДК «Газ України» (група компаній «Нафтогаз») у міжнародному арбітражі проти Російської Федерації у спорі щодо порушення двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною і Росією та експропріацію активів групи компаній «Нафтогаз» у Криму. Провідним юридичним радником «Нафтогазу» в зазначеній справі є міжнародна юридична фірма Covington&Burling LLP. На першій стадії арбітражного розгляду група компаній «Нафтогаз» здобула перемогу з питань юрисдикції та відповідальності. Так, у своєму окремому рішенні арбітражний трибунал підтвердив свою юрисдикцію на розгляд позовних вимог групи компаній «Нафтогаз» проти Російської Федерації і визнав, що Росія незаконно експропріювала активи групи компаній «Нафтогаз» у Криму, а також порушила свої зобов’язання згідно з двосторонньою інвестиційною угодою між Україною та Росією щодо захисту інвестицій у Криму. Розмір збитків буде встановлено на наступному етапі арбітражного розгляду.

Команда Aequo в цій справі включала партнерів Дениса Лисенка і Павла Бєлоусова, радника Мирославу Савчук, юристів Ксенію Корюкалову, Олександра Заблоцького та Романа Гришина-Грищука.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA