— PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

ЄС погодив нові правила боротьби із «зеленим відмиванням»

У Євросоюзі досягли згоди щодо нового закону, який вимагає у керівників активів, страхових компаній та пенсійних фондів розкривати екологічні ризики у своїх інвестиціях. Про це повідомляє агентство Reuters.

Закон покликаний стимулювати «зелені» інвестиції та приборкати «зелене відмивання» — практику, за якої компанії заявляють, що вони є більш екологічно чистими, ніж вони є насправді. угода, досягнута урядами країн ЄС та євродепутатами, також запровадить нові вимоги прозорості щодо соціальних наслідків інвестиційних рішень. До набуття чинності законом необхідно здійснити ще декілька процедурних кроків. Закон встановлює єдині

правила про те, як фінансові компанії повинні інформувати інвесторів про екологічні й соціальних ризики та можливості, пов’язані з інвестиціями.

Фінансові менеджери повинні будуть розкривати, наприклад, інформацію про інвестиції в активи, які можуть забруднювати воду.

 

Держдума РФ запровадила покарання за неповагу до влади в інтернеті

Держдума Росії прийняла у третьому читанні резонансний закон, який запроваджує покарання за публікації з очевидною неповагою до державних символів та інститутів влади Російської Федерації, а також за образу «людської гідності та суспільної моральності». Як повідомляє журнал Esquire, при виявленні таких матеріалів Генеральна прокуратура РФ звертатиметься

до Федеральної служби з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд), а регулятор, у свою чергу, вимагатиме від власників сайтів видалити таку інформацію протягом доби. Інакше сайт буде заблоковано. Якщо ні власник, ні провайдер хостинга не вживуть заходів, то блокування здійснюватиметься на рівні оператора зв’язку.

Розблокувати ресурс можна буде після видалення протиправної інформації та повідомлення про це Роскомнагляду. Відомство здійснить перевірку та повідомить оператору зв’язку про відновлення доступу до інформаційного ресурсу. Неповагу до державної та суспільної моральності буде прирівняно до дрібного хуліганства. Санкція за правопорушення — штраф у розмірі від 30 до 100 тисяч рублів за першу публікацію; за повторне порушення — штраф 100—200 тисяч рублів або арешт строком на 15 діб.

 

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA