«Ілляшев та Партнери» домоглися визнання недійсними свідоцтв на торговельні марки «Промедол» та Promedol в Україні — PRAVO.UA «Ілляшев та Партнери» домоглися визнання недійсними свідоцтв на торговельні марки «Промедол» та Promedol в Україні — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » «Ілляшев та Партнери» домоглися визнання недійсними свідоцтв на торговельні марки «Промедол» та Promedol в Україні

«Ілляшев та Партнери» домоглися визнання недійсними свідоцтв на торговельні марки «Промедол» та Promedol в Україні

  • 27.06.2024 14:06

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» успішно захистила в суді інтереси відомого латвійського фармацевтичного виробника АТ «Калцекс» у справі про визнання недійсними свідоцтв на торговельні марки «Промедол» та Promedol  українського фармвиробника.

АТ «Калцекс» є виробником відомого у багатьох країнах світу знеболювального лікарського засобу під торговельною маркою «Promedol Kalceks Промедол Калцекс» (міжнародна реєстрація № 1320345 від 20.06.2016 р. для товарів 1 та 5 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг).

В Україні АТ «Калцекс» у 2016 році отримало відповідне реєстраційне посвідчення № UA/15324/01/01 на лікарський засіб «Промедол Калцекс», розчин для ін’єкцій, 20 мг/мл» (наказ МОЗ України № 787 від 28.07.2016 року).

Латвійська компанія дізналася, що на фармацевтичному ринку України компанія ТОВ «Реал Право» здійснює реалізацію препаратів під торговельними марками Promedol та «Промедол» (свідоцтва № 278234 та № 278236).

«Промедол» та Promedol є загальновживаними позначеннями певного виду лікарських засобів, які входять до списку Міжнародних непатентованих найменувань (МНН) Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Такі позначення не можуть бути єдиним елементом у назвах зареєстрованих лікарських засобів та торговельних марок. Подібні маніпуляції можуть призвести до монополії на ринку та недобросовісної конкуренції.

Крім того, Україна як держава – член ВООЗ повинна вживати всіх заходів для запобігання придбання права власності на МНН, включаючи заборону реєстрації як торговельного найменування.

Завдяки обґрунтованій позиції команди «Ілляшев та Партнери» 30 травня 2024 року Господарський суд м. Києва задовольнив позовні вимоги АТ «Калцекс» та ухвалив рішення про:

  • визнання недійсним свідоцтва № 278234 на торговельну марку Promedol, власником якого є ТОВ «Реал Право», відносно всіх товарів 5 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг, а саме це фармацевтичні препарати, хіміко-фармацевтичні препарати, ліки для людей, наркотики, наркотики на фармацевтичні потреби;
  • визнання недійсним свідоцтва № 278236 на торговельну марку «Промедол», власником якого є ТОВ «Реал Право», відносно всіх товарів 5 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг, а саме це ліки для людей, наркотики, наркотики на фармацевтичні потреби, фармацевтичні препарати, хіміко-фармацевтичні препарати – всі вищезазначені товари, які призначені для втамування болю.

Суд також зобов’язав Державну організацію «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» внести відомості до Державного реєстру свідоцтв України на торговельні марки про визнання недійсними свідоцтв України № 278234 та № 278236 та здійснити про це публікації в офіційному бюлетені «Промислова власність».

Над проєктом працювали керуючий партнер Михайло Ілляшев, радник, співкерівник практики вирішення спорів Олег Трохимчук та адвокат Олена Середа.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA