У парламенті зареєстровано законопроєкт, який передбачає «економічне бронювання» — PRAVO.UA У парламенті зареєстровано законопроєкт, який передбачає «економічне бронювання» — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » У парламенті зареєстровано законопроєкт, який передбачає «економічне бронювання»

У парламенті зареєстровано законопроєкт, який передбачає «економічне бронювання»

  • 12.06.2024 14:38

11 червня 2024 року у Верховній Раді зареєстровано проєкт закону про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки (№ 11331).

Як повідомив голова комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, закон має допомогти долати ті виклики, які виникли в українських виробників через повномасштабне вторгнення.

«У законі ми заклали концепцію «економічного бронювання», яка дасть змогу зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів», – наголосив нардеп.

За його словами, бронювання передбачатиме таке.

  • Кожен суб’єкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника, має можливість його забронювати.
  • Сплата підвищеного збору відбувається не працівником, а самим бізнесом. Він сам визначає, хто для нього найбільш критичний, і підтверджує це відповідними податками.
  • Бронювання поширюється на кожен суб’єкт господарювання, що нівелює проблему, наприклад, із неможливістю броні для представництв міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року.
  • Відсоткову межу заброньованих та процедуру визначатиме Кабмін. Механіка сплати підвищеного військового збору окреслена у пов’язаному законопроєкті № 11332 «щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних».

Крім того, Дмитро Наталуха анонсував два альтернативні законопроєкти, що будуть включати: модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 35 тис. грн; також змішану модель – 35 тис. грн зарплати для найманого працівника, 20 тис. грн військового збору для ФОП.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA