Звільнення від сплати чи розстрочки сплати щорічного адвокатського внеску: ради адвокатів приймають заяви — PRAVO.UA Звільнення від сплати чи розстрочки сплати щорічного адвокатського внеску: ради адвокатів приймають заяви — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Звільнення від сплати чи розстрочки сплати щорічного адвокатського внеску: ради адвокатів приймають заяви

Звільнення від сплати чи розстрочки сплати щорічного адвокатського внеску: ради адвокатів приймають заяви

  • 05.12.2023 16:42

Адвокати, які мають підстави для звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, можуть до кінця поточного року подати відповідні заяви до рад адвокатів, – про це йдеться на сайті Національної асоціації адвокатів України.

Прийом заяв почався 1 грудня. Згідно із п.2.10 Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, затвердженого рішенням РАУ від 03.02.2017 № 4 (із подальшими змінами), умовою звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску є фінансова неспроможність адвоката, з урахуванням фінансового/матеріального стану, а також інші фактичні обставини.

Пільги передбачені для чотирьох категорій адвокатів:

  1. особи з інвалідністю I та II групи;
  2. особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій (в тому числі особи, які брали участь у бойових діях на територіях інших держав);
  3. особи, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС I та II категорій;
  4. особи, які змушені залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації та набули відповідний статус.

Зважаючи на розподіл сплати внеску, встановлений п.2.2 Положення, заяви подаються до:

  • ради адвокатів регіону – щодо 70% щорічного внеску;
  • Ради адвокатів України/Національної асоціації адвокатів України – щодо 30% щорічного внеску.

До заяви (в разі подання електронною поштою, заява має бути підписана електронним цифровим підписом) слід додати документи, що підтверджують відповідний статус та матеріальне становище заявника.

Як ради адвокатів розглядатимуть заяви

Заяви про звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску на забезпечення адвокатського самоврядування будуть розглянуті радами адвокатів регіону, Радою адвокатів України/Національною асоціацією адвокатів України протягом січня 2024 року.

Рішення про звільнення, зменшення або відтермінування сплати приймається за наявності матеріальної спроможності органу адвокатського самоврядування, якщо надання таких пільг не створюватиме перешкод у забезпеченні його нормальної діяльності відповідно до кошторису/напрямів використання коштів на поточний рік.

Перевага надається особам з інвалідністю I та II групи. Іншим – виходячи з більш важкого матеріального становища особи в кожному конкретному випадку.

Рада адвокатів регіону, Рада адвокатів України/Національна асоціація адвокатів України можуть витребувати додаткові відомості щодо набуття відповідного статусу та матеріального становища заявника.

Розстрочка сплати внеску

Також радою адвокатів регіону може бути надана адвокату розстрочка сплати щорічного внеску, за умови внесення його рівними частками у першій декаді кожного кварталу поточного року.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA