Президент увів у дію рішення РНБО про стратегію біобезпеки та біологічного захисту — PRAVO.UA Президент увів у дію рішення РНБО про стратегію біобезпеки та біологічного захисту — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Президент увів у дію рішення РНБО про стратегію біобезпеки та біологічного захисту

Президент увів у дію рішення РНБО про стратегію біобезпеки та біологічного захисту

  • 20.12.2021 18:05

Указ “Про Стратегію біобезпеки та біологічного захисту” Президент України Володимир Зеленський підписав 17 грудня.

Як поінформували в Офісі Президента, контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим указом, покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Відповідно до  документа біобезпека є однією з найважливіших складових частин екологічної та національної безпеки України. Стратегія біобезпеки та біологічного захисту визначає цілі, завдання та основні напрями державної соціально-економічної політики для забезпечення біобезпеки та біологічного захисту держави як складової частини національної безпеки. Проблемою, що гальмує реалізацію держполітики у сфері біобезпеки, є відсутність єдиного органу, який охоплював би нагляд за здійсненням заходів, прогнозував, ідентифікував та оперативно реагував на біологічні загрози, координував плани протидій біологічним загрозам і надавав пропозиції щодо їх коригування згідно з поточною ситуацією в державі.

Підкреслюється, що в сучасному світі проблема біобезпеки набуває значення в умовах глобалізації та появи нових загроз і ризиків глобального характеру, які потребують консолідації зусиль держави, суспільства, міжнародної спільноти для вирішення широкого кола питань у сфері непоширення та протидії біологічним загрозам, зокрема проявам тероризму.

Досягнення цілей стратегії, як планується, здійснюватиметься у два етапи: перший – 2022–2025 роки, другий – 2026–2030 роки.

Цей указ Президента набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, що Президент підписав податковий закон № 5600 та ще 5 важливих актів.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA