Парламент планує посилити відповідальність за перевищення швидкості в межах міст — PRAVO.UA Парламент планує посилити відповідальність за перевищення швидкості в межах міст — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Парламент планує посилити відповідальність за перевищення швидкості в межах міст

Парламент планує посилити відповідальність за перевищення швидкості в межах міст

  • 25.10.2021 14:38

Посилення відповідальності за перевищення швидкості в межах міста може бути здійснено шляхом внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідний законопроєкт «Про внесення змін до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах)» № 6214 від 22.10.2021 зареєстровано у Верховній Раді України.

Народні депутати мають намір доповнити статтю 122 КУпАП частинами 5 та 6. У разі прийняття законопроєкту за порушення режиму швидкості у межах міст може бути встановлено такі міри відповідальності:

  • за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах більш як на п’ятдесят кілометрів на годину – позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців;
  • за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах більш як на сімдесят кілометрів на годину – позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

На обґрунтування посилення відповідальності за порушення швидкісного режиму в межах міста парламентарі посилаються на незначні розміри чинних штрафів (10 та 100 євро в гривневому еквіваленті).

У Європейському Союзі перевищення швидкості в межах населеного пункту карається набагато суворіше (до 2000 тисяч євро в Австрії, 1100 – у Великій Британії).

Нагадуємо, що Верховний Суд постановою від 5 серпня 202о року роз’яснив особливості відповідальності власника за ДТП, скоєну іншою особою.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA