ВККС відновлює кваліфікаційне оцінювання суддів — PRAVO.UA ВККС відновлює кваліфікаційне оцінювання суддів — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » ВККС відновлює кваліфікаційне оцінювання суддів

ВККС відновлює кваліфікаційне оцінювання суддів

  • 13.11.2023 12:20

13 листопада Вища кваліфікаційна комісія суддів України відновлює кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність обійманій посаді. Про це повідомляє ВККС.

Оцінювання повинні пройти 1 884 судді місцевих та апеляційних судів з усієї України. Комусь доведеться цю процедуру розпочинати зі складення іспиту (109 осіб), а переважна більшість (1 775 осіб) допущені до другого етапу – дослідження досьє та проведення співбесіди.

До етапу співбесід також долучається Громадська рада доброчесності, яка має сприяти Комісії у встановленні відповідності судді чи кандидата на посаду судді критеріям професійної етики та доброчесності.

«Якісне та прозоре проведення кваліфікаційного оцінювання суддів сприятиме підвищенню довіри до правосуддя в Україні. Тому Комісія докладе максимум зусиль, аби ця процедура показала свою ефективність», – підкреслив Голова ВККСУ Роман Ігнатов.

Кваліфікаційне оцінювання суддів, яке відновлюється з 13 листопада 2023 року, розпочнеться з роботи трьох колегій Комісії. У перший день заплановано проведення співбесід із дев’ятьма суддями.

Усі співбесіди транслюватимуться в прямому ефірі на офіційній YouTube-сторінці Комісії в інтернеті.

У ВККС нагадали, що останнє засідання ВККСУ щодо процедури кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність обійманій посаді проводилось ще 5 листопада 2019 року, а уже через два дні припинились повноваження членів Комісії другої каденції.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA