Завод родичів Медведчука та Козака на Львівщині передано АРМА — PRAVO.UA Завод родичів Медведчука та Козака на Львівщині передано АРМА — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Завод родичів Медведчука та Козака на Львівщині передано АРМА

Завод родичів Медведчука та Козака на Львівщині передано АРМА

  • 28.06.2024 14:03

ДБР передало в управління АРМА корпоративні права та майно підприємства найближчих родичів підозрюваних у державній зраді екснародних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака вартістю 5 млн доларів США. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Йдеться про завод із виробництва цегли у Львівській області, кінцевими власниками якого є рідні брати Медведчука та Козака.

За даними слідства, підприємство роками ухилялося від сплати податків, натомість прибутки йшли на фінансування збройної агресії росії проти України.

У державну власність також перейде інше майно підприємства: чотири позашляховики, два екскаватори, трактор, автонавантажувачі, земельні ділянки загальною площею понад 10 га, нежитлові приміщення площею понад 31 тис. квадратних метрів.

Крім того, накладено арешт на майно братів Медведчука та Козака, яке фігуранти встигли переписати на найближчих родичів чи підставних осіб.

«Зокрема, у квітні 2022 року брат Тараса Козака, дізнавшись, що ДБР проводить розслідування, уклав 30 договорів купівлі-продажу та чотири угоди дарування на майно вартістю 3,5 млн доларів США. На свою матір він переоформив 4 квартири у Києві, квартиру у Львові та будинок на Самбірщині, дві земельні ділянки площею майже 0,5 га.

Цивільна дружина брата Козака стала власницею двох квартир, двох паркінгів та нежитлового приміщення у Львові. Іще три будинки у Львові та три земельні ділянки перейшли у власність наближених осіб», – наголосили в ДБР.

Процедура передання до АРМА вказаного майна триває.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA