НАЗК змінило Порядок ведення Єдиного порталу повідомлень викривачів — PRAVO.UA НАЗК змінило Порядок ведення Єдиного порталу повідомлень викривачів — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » НАЗК змінило Порядок ведення Єдиного порталу повідомлень викривачів

НАЗК змінило Порядок ведення Єдиного порталу повідомлень викривачів

  • 01.05.2024 16:53

НАЗК спростило процедуру підключення до Єдиного порталу повідомлень викривачів та внесло зміни до Порядку ведення Порталу. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Відтепер листи-звернення про підключення організацій до Порталу будуть надсилати до НАЗК саме центральні органи виконавчої влади, міністерства, інші державні органи, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, а також організації, що не перебувають у підпорядкуванні органів влади, такі як секретаріати Кабінету Міністрів України, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та уповноваженого із захисту державної мови, ЦВК, НБУ, РНБО, вищі органи у сфері судочинства, ОМС тощо», – йдеться в повідомленні.

Територіальні органи/підрозділи та підприємства, установи, організації, які перебувають у сфері управління/координації зазначених вище центральних органів, мають надіслати відповідні документи саме до своїх ЦОВВ/ДО та ОМС, які здійснюють аналіз та облік отриманої інформації, після чого надсилають до НАЗК перелік організацій, які необхідно підключити до Порталу (за формою згідно додатку 2 до Порядку в одному із машинозчитуваних форматів (csv, xls, xlsx, json).

У відомстві зазначили, що відповідна інформація щодо підключення до Порталу місцевих та апеляційних судів надсилається Державною судовою адміністрацією України та територіальними управліннями ДСА України до НАЗК. Такі документи надсилаються переважно в електронній формі засобами інформаційно-комунікаційних систем або на електронну пошту НАЗК.

Внесені наказом № 93/24 зміни запроваджують відповідні форми (додатки 1 та 2 до Порядку), які необхідно заповнити та надіслати до НАЗК.

У разі надсилання до НАЗК листа-звернення у паперовій формі Інформаційна таблиця із відомостями щодо установ та організацій, які підпорядковані або перебувають у сфері управління (додаток 2 до Порядку), обов’язково додається до такого листа-звернення на електронному носієві інформації.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA