Миколі Сольському обрали запобіжний захід - тримання під вартою до 24 червня з альтернативою у вигляді застави розміром понад 75 млн грн — PRAVO.UA Миколі Сольському обрали запобіжний захід - тримання під вартою до 24 червня з альтернативою у вигляді застави розміром понад 75 млн грн — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Миколі Сольському обрали запобіжний захід - тримання під вартою до 24 червня з альтернативою у вигляді застави розміром понад 75 млн грн

Миколі Сольському обрали запобіжний захід – тримання під вартою до 24 червня з альтернативою у вигляді застави розміром понад 75 млн грн

  • 26.04.2024 10:57
столичні суди

Сьогодні зранку слідчий суддя Вищого антикорупційного суду визначив щодо міністра агрополітики та продовольства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  Строк дії запобіжного заходу – 60 діб, тобто до 24 червня 2024 року включно. Як альтернативу слідчий суддя визначив підозрюваному заставу у розмірі 75 млн 700 тис грн, про це повідомляє пресслужба Суду.

У разі внесення застави на підозрюваного покладатимуться обов’язки:
– прибувати за кожною вимогою до детектива НАБУ, прокурора, слідчого судді, суду;
– не залишати межі Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду;
– повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи;
– утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду;
– здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України;
– носити електронний засіб контролю.

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – 2 місяці з дня внесення застави, але у межах строку досудового розслідування.

Підозрюваного взято під варту у приміщенні суду.

Нагадаємо, що раніше НАБУ повідомляло про викриття злочинної групи на чолі з топпосадовцем, до якої входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів.

Згідно з інформацією НАБУ учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства на Сумщині мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок.

Надалі за допомогою підконтрольних посадовців обласного Держгеокадастру ділянки передали у власність заздалегідь визначеним громадянам під виглядом реалізації їх права на безкоштовну землю. При цьому умовою отримання землі у власність було підписання договору про її передання в оренду приватному агрохолдингу ще до моменту отримання.

Зазначається, що внаслідок реалізації оборудки у 2017-2021 рр. учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила понад 291 млн грн. Вони також здійснили спробу заволодіти 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак їм завадили детективи НАБУ та прокурори САП, які провели обшуки та наклали на ділянки арешт.

Про підозри було повідомлено організатору схеми, чинному міністру, двом кураторам органів Держгеокадастру та особі, яка сприяла вчиненню злочину.
Триває вручення підозр іншим учасникам злочинної схеми.

 

Також вчора надвечір голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив про отримання заяви від Миколи Сольського про відставку з поста міністра аграрної політики та продовольства. Її будуть розглядати на одному з найближчих пленарних засідань.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA