Федерація фехтування України подала скаргу на рішення FIE щодо допуску росіян та білорусів до змагань — PRAVO.UA Федерація фехтування України подала скаргу на рішення FIE щодо допуску росіян та білорусів до змагань — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Федерація фехтування України подала скаргу на рішення FIE щодо допуску росіян та білорусів до змагань

Федерація фехтування України подала скаргу на рішення FIE щодо допуску росіян та білорусів до змагань

  • 05.10.2023 16:44

Федерація фехтування України 2 жовтня 2023 року надіслала до Міжнародної федерації фехтування (FIE) листа зі скаргою щодо допуску низки представників країн-агресорок, росії та білорусі, до участі в міжнародних змаганнях під егідою FIE. Про це повідомляє вебпортал Верховної Ради України.

Федерація фехтування України вважає абсолютно неприйнятним ігнорування FIE того факту, що до турнірів було допущено атлетів і персонал збірних, які підтримують російську агресію на території України і є членами російського ЦСКА та білоруського СК ЗС. Серед них – Валерія Кобзєва, яку Міжнародна федерація фехтування вже відсторонювала цього червня через підтримку в соцмережах вторгнення рф до України.

Федерація фехтування України закликає негайно:

  • переглянути списки допущених атлетів із рф і рб та відсторонити тих, хто підпорядковується безпековим і силовим структурами країн-агресорок, а також підтримує збройне вторгнення росії до України;
  • визнати всі докази «нейтральності», що надавали допущені особи, такими, що не відповідають дійсності;
  • розробити нову прозору систему перевірки «нейтральності» атлетів із росії та білорусі, доступ до якої матимуть усі члени FIE, щоб ознайомитись із доказами «нейтральності» кожного допущеного представника країн-агресорок.

Федерація фехтування України наголошує на тому, що чинна система допуску показала себе як абсолютно непрозора та неефективна, адже нині повністю ігнорується діяльність атлетів із рф і рб в соцмережах, де вони відкрито підтримують криваву війну в Україні. Допускаючи таких атлетів і персонал збірної до міжнародних стартів, FIE відверто порушує засади олімпізму.

Федерація фехтування України також закликала Міжнародний олімпійський комітет звернути увагу на діяльність FIE, зокрема її виконавчого комітету, в питанні допуску росіян і білорусів до змагань і недотримання рекомендацій МОК щодо цього.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA