Справедливий і здатний працювати в розумні строки український суд – це ключовий елемент притягнення до відповідальності всіх російських катів, терористів та вбивць – Президент України виступив на Пленумі ВС — PRAVO.UA Справедливий і здатний працювати в розумні строки український суд – це ключовий елемент притягнення до відповідальності всіх російських катів, терористів та вбивць – Президент України виступив на Пленумі ВС — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Справедливий і здатний працювати в розумні строки український суд – це ключовий елемент притягнення до відповідальності всіх російських катів, терористів та вбивць – Президент України виступив на Пленумі ВС

Справедливий і здатний працювати в розумні строки український суд – це ключовий елемент притягнення до відповідальності всіх російських катів, терористів та вбивць – Президент України виступив на Пленумі ВС

  • 15.12.2022 17:45
ФОТО: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні взяв участь в урочистому засіданні Пленуму Верховного Суду та привітав суддів із професійним святом – Днем працівників суду, про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Це день людей, які своєю роботою та принципами мають утверджувати в суспільстві справедливість. Саме справедливість – це фундамент морального стану будь-якого суспільства», – сказав Володимир Зеленський.

Президент також подякував суддям та іншим працівникам суду, які відчувають моральний сенс своєї роботи й докладають усіх зусиль для того, щоб українське суспільство відчувало справедливість.

Глава держави наголосив, що війна за незалежність України ставить стратегічне завдання – притягнути до відповідальності всіх російських убивць, катів і терористів, а також зробити на рівні національної судової системи все можливе, щоб покарати тих, хто скоїв злочини проти українців та України.

«Справедливий і здатний працювати в розумні строки український суд – це ключовий елемент виконання цього завдання. Наші героїчні захисники й захисниці, політичне керівництво, наші дипломати, наші  слідчі й прокурори, які розслідують усе те, що наробили окупанти, колаборанти на нашій українській землі, – виконають свою частину роботи. Я впевнений у цьому. Але головним результатом буде саме ваша робота. Я вірю, що вона буде ефективною», – запевнив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що Верховний Суд посідає особливе місце в архітектурі справедливості. Він має бути судом права, який потрібен будь-якій міцній суспільній та юридичній системі.

«Звісно, як Президент України я не можу й не буду визначати будь-які параметри вашої роботи. Але, як і будь-який українець, я справді зацікавлений у тому, щоб в Україні забезпечувалася стабільна судова практика, зрозуміла для суспільства й для використання судами нижчих інстанцій. Я вірю, що ви зможете забезпечити саме такий високий рівень роботи Верховного Суду», – сказав глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що попри війну та будь-який спротив триває реформування державних органів України, зокрема суду:

«Я ініціював ухвалення закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва й хочу, щоб це рішення було дуже зрозумілим сигналом для всіх суддів про те, що суспільство очікує тільки одного – справедливості».

Президент також висловив сподівання на ефективну й прозору роботу Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

«Сподіваюся, що вже наступного року вдасться заповнити дефіцит суддівських кадрів, який існує в системі сьогодні. І сподіваюся, що вже зараз розпочинається рух нашої держави до нового сприйняття людьми судових органів. Як гілки влади, яка здійснює правосуддя та допомагає суспільству», – наголосив Володимир Зеленський.

Також в урочистому засіданні Пленуму Верховного Суду взяли участь: голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Генеральний прокурор Андрій Костін, урядовці та представники дипломатичного корпусу.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA