Законопроєкт щодо зменшення кількості народних депутатів до 300 — PRAVO.UA Законопроєкт щодо зменшення кількості народних депутатів до 300 — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Законопроєкт щодо зменшення кількості народних депутатів до 300

Законопроєкт щодо зменшення кількості народних депутатів до 300

  • 02.02.2022 12:28

Ініційований Президентом України законопроєкт щодо зменшення кількості народних депутатів із 450 до 300 і запровадження пропорційної виборчої системи готовий до розгляду у залі засідань Верховної Ради України.

Про це повідомив перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час брифінгу.

«Законопроект про зменшення кількості народних депутатів до 300 абсолютно готовий до голосування. Для його ухвалення потрібно 300 голосів. Цей документ також фактично закріпить пропорційну виборчу систему», – зазначив перший заступник голови парламенту.

Олександр Корнієнко висловив переконання, що на цьому етапі для України найбільш прийнятною стане саме пропорційна виборча система з відкритими списками. Водночас він упевнений, що в разі її впровадження слід зберегти дотримання принципу представництва територій і зв’язку депутатів із виборцями.

«Тому фактично треба змінювати й законодавство про партії, бо чинне вже є застарілим і не дає партіям необхідних можливостей працювати на територіях, окрім як відкривати приймальні, орендувати приміщення. Але навіть надання юридичних консультацій, із точки зору НАЗК, – це вже та послуга, яку партія не може надавати. Тому треба підсилювати компонент співпраці з місцевими громадами», – пояснив перший заступник голови парламенту.

Читайте також: Указ Президента щодо військової служби. В Україні скасують призов із 1 січня 2024 року.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA