Набув чинності закон про оскарження публічних закупівель. АМКУ отримає нові повноваження — PRAVO.UA Набув чинності закон про оскарження публічних закупівель. АМКУ отримає нові повноваження — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Набув чинності закон про оскарження публічних закупівель. АМКУ отримає нові повноваження

Набув чинності закон про оскарження публічних закупівель. АМКУ отримає нові повноваження

  • 30.06.2021 11:01

26 червня набув чинності Закон № 1530-IX щодо вдосконалення системи функціонування та оскарження публічних закупівель.

Закон прийняли 3 червня, і він зобов’язує Антимонопольний комітет України (АМКУ) утворити комісію (комісії) з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Проте саме норма щодо виконання повноважень органу оскарження та функціонування комісій набирає чинності з дня їх утворення, враховуючи при цьому прикінцеві положення Закону № 1219-IX щодо повноважень АМКУ у сфері публічних закупівель.

Скарга до органу оскарження подається суб’єктом оскарження у формі електронного документа з кваліфікованим електронним підписом через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями.

Якщо оскаржуються умови тендерної документації, разом зі скаргою треба завантажити документальне підтвердження / докази.

За подання скарги до органу оскарження справляється плата через електронну систему закупівель.

Оплачена скарга автоматично вноситься до реєстру скарг і формується її реєстраційна картка, яка разом зі скаргою автоматично оприлюднюється в електронній системі закупівель.

Суб’єкт оскарження несе відповідальність за точність і достовірність інформації, що надається шляхом заповнення електронної форми. При цьому ризики настання негативних наслідків, пов’язаних із наданням суб’єктом оскарження неточної або недостовірної інформації шляхом заповнення електронної форми, несе суб’єкт оскарження.

Прямо забороняється зловживання правами, у тому числі правом на оскарження рішень, дії чи бездіяльності замовника.

 

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA