Двоє «суддів днр» постануть перед судом — PRAVO.UA Двоє «суддів днр» постануть перед судом — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Двоє «суддів днр» постануть перед судом

Двоє «суддів днр» постануть перед судом

  • 01.07.2024 17:36

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно двох громадян за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури.

Вказано, що у 2023 році мешканці тимчасово окупованих рф територій указами президента держави-агресора були призначені на посади в незаконно створених судових органах.

Зокрема, колишня керівниця апарату Старобешівського районного суду Донецької області обійняла псевдопосаду судді «верховного суду днр». У складі колегії «суддів» вона засудила трьох іноземних громадян, які воювали проти рф на боці України, до смертної кари. За фактом державної зради стосовно неї скеровано до суду обвинувальний акт за ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України.

Ще один юрист став заступником голови самопроголошеного «Донецького гарнізонного воєнного суду».

«Так звані правники, спираючись на законодавство рф, виносять незаконні рішення іменем фейкової республіки. Вони порушують конституційні права і свободи громадян, які мешкають на тимчасово окупованій частині Донеччини. Крім того, створюють ілюзію дотримання окупаційною владою принципів законності й справедливості», – йдеться в повідомленні.

Жінці загрожує довічне ув’язнення, чоловіку – 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого в м. Краматорську, і ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA