АРМА ініціює спрощений механізм виконання рішень ВАКС — PRAVO.UA АРМА ініціює спрощений механізм виконання рішень ВАКС — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » АРМА ініціює спрощений механізм виконання рішень ВАКС

АРМА ініціює спрощений механізм виконання рішень ВАКС

  • 07.06.2024 12:48

Агентство з розшуку та менеджменту активів терміново ініціює зміни до спеціального закону про АРМА для виконання рішень ВАКС. Про це 4 червня ц.р. повідомила голова відомства Олена Дума.

«Санкційні кошти мають працювати на державу, і АРМА, списавши їх, вже забезпечила цей процес. Сьогодні ми маємо рішення ВАКС про націоналізацію 1,8 млрд гривень, на які ми ще минулого року закупили військові облігації. Ці гроші вже працюють на обороноздатність держави. Водночас ми не маємо механізму оперативного передання в дохід держави таких санкційних коштів. Для того щоб врегулювати це питання, ми терміново ініціюємо зміни до спеціального закону про АРМА», – зазначила Олена Дума.

В АРМА нагадали, що протягом тривалого часу на рахунках у декількох комерційних банках зберігалися арештовані 1,8 млрд гривень, які належали підсанкційній особі. Ці кошти з моменту накладення на них арешту фактично перебували в банку, а дивіденди з них отримував власник.

У серпні 2023 року керівництво АРМА вжило необхідних заходів, щоб ці кошти працювали на державу. Проте під час здійснення процедури списання зазначених коштів АРМА зіткнулося з численними перешкодами з боку банків, на рахунках яких розміщувалась арештована сума.

«Незважаючи на це, Нацагентство змогло списати ці кошти та майже одразу прийняти рішення щодо придбання військових облігацій в обсязі 1,8 млрд гривень. Наразі дохід від управління цим активом становить 18 % річних від загальної суми, що вже сягає 157 млн гривень, які також будуть перераховані до державного бюджету», – йдеться в повідомленні.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA