В Україні створять кібервійська: визначено стратегічні завдання — PRAVO.UA В Україні створять кібервійська: визначено стратегічні завдання — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » В Україні створять кібервійська: визначено стратегічні завдання

В Україні створять кібервійська: визначено стратегічні завдання

  • 27.08.2021 13:21

Президент Володимир Зеленський Указом № 446/2021 увів у дію рішення РНБО “Про невідкладні заходи з кібероборони держави”.

Документом передбачено, що в Україні створять кібервійська для захисту суверенітету держави, забезпечення її обороноздатності, запобігання збройному конфлікту та відсічі збройній агресії у кіберпросторі.

Кабінет Міністрів має здійснити відповідні розрахунки потреб щодо:

  • обсягу матеріально-технічних та фінансових ресурсів, необхідних для створення та  забезпечення належного функціонування кібервійськ;
  • комплектування особового складу кібервійськ з урахуванням оптимального співвідношення військовослужбовців, працівників Міністерства оборони України, а також зарахованих у запас, резервістів та інших категорій осіб.

Упродовж 2 місяців мають розробити та внести на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо створення та функціонування у системі Міністерства оборони України кібервійськ.

Указом №447/2021, який затвердив Стратегію кібербезпеки України, передбачено, що до основних завдань кібервійськ належатиме:

  • забезпечення захисту критичної інформаційної інфраструктури від кібератак,
  • проведення превентивних наступальних операцій у кіберпросторі, що включає виведення з ладу критично важливих об’єктів інфраструктури противника шляхом руйнування інформаційних систем, які управляють такими об’єктами.
Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA