Мінцифри формуватиме правовий режим "Дія. Сіті" — PRAVO.UA Мінцифри формуватиме правовий режим "Дія. Сіті" — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Мінцифри формуватиме правовий режим “Дія. Сіті”

Мінцифри формуватиме правовий режим “Дія. Сіті”

  • 15.11.2021 16:47

Міністерство цифрової трансформації України формуватиме та реалізовуватиме державну політику у сфері розвитку та функціонування правового режиму “Дія. Сіті”. Відповідна постанова набрала чинності сьогодні, 15 листопада 2021 року.

Мова йде про постанову Кабінету Міністрів України  «Про внесення змін до Положення про Міністерство цифрової трансформації України» № 1162 від 3 листопада 2021 р.

Щодо до функціонування правового режиму “Дія. Сіті” Міністерство цифрової трансформації України матиме такі повноваження:

  • прийматиме рішення про набуття статусу резидента “Дія. Сіті”, про залишення заяви про набуття статусу резидента “Дія. Сіті” без розгляду, про відмову в набутті статусу резидента “Дія. Сіті”, про втрату статусу резидента “Дія. Сіті” в порядку, передбаченому Законом України«Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», а також вживатиме заходів щодо забезпечення внесення відповідних записів до реєстру “Дія. Сіті”;
  • вживатиме організаційних заходів щодо забезпечення функціонування реєстру “Дія. Сіті” та буде його держателем;
  • здійснюватиме заходи зі створення, доопрацювання та супроводження програмного забезпечення реєстру “Дія. Сіті”, відповідатиме за його технічне і технологічне забезпечення, збереження та захист інформації, що міститься в реєстрі “Дія. Сіті”, або делегує передбачені цим підпунктом повноваження державному унітарному підприємству, що належить до сфери його управління;
  • здійснюватиме в порядку та межах, визначених Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», контроль за відповідністю заявників та резидентів “Дія. Сіті” вимогам, визначеним ст. 5 зазначеного закону;
  •  здійснюватиме розгляд звітів про відповідність, незалежних висновків та іншої інформації про резидентів “Дія. Сіті” на предмет наявності ознак, що можуть бути підставою для прийняття рішення про втрату статусу резидента “Дія. Сіті”.

Окрім того, Мінцифри має право отримувати від інших державних органів, компетентних органів іноземних держав та міжнародних міжурядових організацій інформацію з метою накопичення відомостей про відповідність чи невідповідність заявників та резидентів “Дія. Сіті” вимогам, визначеним ст. 5 Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA