Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівнику ПВК «Вагнер» — PRAVO.UA Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівнику ПВК «Вагнер» — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівнику ПВК «Вагнер»

Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівнику ПВК «Вагнер»

  • 03.02.2023 11:27
Фото: https://gp.gov.ua/

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер». Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України). Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється Національною поліцією України.

«За даними слідства, він був наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підлеглих йому осіб задля подальшого використання їх у бойових діях на території України. Все це відбувалось за повної підтримки чинного російського режиму.

Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він — герой росії. Злочинна «еліта» терористичного режиму», — заявив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Він також повідомив, що прокурори вже провели допити двох бійців «Вагнера», які перебувають у ЄС. Триває перевірка щодо причетності до воєнних злочинів іще одного учасника ПВК, який перебуває у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде відправлено до норвезьких колег.

«Переконаний, разом із міжнародними партнерами ми забезпечимо всеосяжну відповідальність як для кожного злочинця, хто зі зброєю в руках прийшов на нашу землю, так і для їх покровителів, які роблять бізнес на крові.

Молот правосуддя завжди сильніший за «кувалду анархії», — наголосив Андрій Костін.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA