Президент України позбавив громадянства Медведчука, Кузьміна, Козака та Деркача — PRAVO.UA Президент України позбавив громадянства Медведчука, Кузьміна, Козака та Деркача — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Президент України позбавив громадянства Медведчука, Кузьміна, Козака та Деркача

Президент України позбавив громадянства Медведчука, Кузьміна, Козака та Деркача

  • 11.01.2023 11:31

Президент Володимир Зеленський своїм указом позбавив громадянства України підозрюваних у держзраді народних депутатів від колишньої опзж Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна, а також колишнього нардепа Андрія Деркача.

«На підставі матеріалів, які були підготовлені Службою безпеки України та Державною міграційною службою України, та відповідно до Конституції нашої держави я ухвалив рішення про припинення громадянства чотирьох осіб: Деркача Андрія Леонідовича, Козака Тараса Романовича, Кузьміна Рената Равелійовича і Медведчука Віктора Володимировича. Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то й наші дії будуть відповідними», — заявив Володимир Зеленський у щоденному зверненні.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що указ Президента України про позбавлення громадянства Медведчука, Деркача, Козака, Кузьміна вже надійшов у Верховну Раду України.

«Парламент невідкладно розгляне питання про дострокове припинення повноважень цих народних депутатів на найближчому пленарному засіданні.

І зроблено це буде відповідно до вимог пункту 4 частини 2 статті 81 Конституції України, а не свавільних забаганок тих чи інших груп у межах парламенту.

Прийняття рішень єдиним законодавчим органом цілком відповідно до Конституції України є не тільки обов’язком Ради, але й запобіжником від їх оскарження в суді», — наголосив Руслан Стефанчук.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA