Президент підписав закон про передання земель у розпорядження територіальних громад — PRAVO.UA Президент підписав закон про передання земель у розпорядження територіальних громад — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Новини » Президент підписав закон про передання земель у розпорядження територіальних громад

Президент підписав закон про передання земель у розпорядження територіальних громад

  • 24.05.2021 15:02

Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Земля» підписав Закон № 1423-IX «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», який Верховна Рада ухвалила 28 квітня.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Закон передбачає низку змін, які необхідні для запровадження повноцінного ринку землі в Україні. Так, документ передбачає спрощення перевірки документації із землеустрою, передання земель державної власності за межами населених пунктів в комунальну власність сільських, селищних, міських рад, а також передання функцій контролю Держгеокадастру місцевим органам.

Зокрема, землями комунальної власності територіальних громад будуть вважатися всі землі державної власності, розташовані за межами населених пунктів у межах таких територіальних громад, крім земель, що використовуються органами державної влади, державними підприємствами, установами, організаціями на праві постійного користування, земель оборони, природоохоронного призначення, зони відчуження тощо.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

СВІЖИЙ ВИПУСК

Чи потрібно відновити військові суди в Україні?

Подивитися результати

Завантажується ... Завантажується ...

PRAVO.UA