«Червона» зона карантину шириться Україною. Уже скоро в неї може перейти і столиця. Це знову лякає бізнес, однак юристи звертають увагу: припиняти роботу не обов’язково.
Як підготуватися до посилення карантинних заходів, пояснює Сергій Гусєв, адвокат, керівник практики супроводу HoReCa MK Legal Service.
Встановлення “червоної” зони викликає у власників закладів громадського харчування низку запитань:
Перша порада, яку дають юристи рестораторам: не панікувати і методично підготуватися, щоб упевнено зустріти нові карантинні обмеження й підготуватися до можливих візитів працівників поліції та інспекторів Держпродспоживслужби.
“Оперативно відстежуйте та вчасно реагуйте на зміну рівня епідемічної небезпеки”, – радить пан Гусєв.
Адвокат пояснює: як свідчить практика, саме в перші дні контролювальні органи посилюють кількість перевірок закладів на відповідність новим вимогам.
За загальним правилом у межах “червоної” зони ресторанам заборонено приймати та обслуговувати відвідувачів.
Однак уряд зробив виняток для сфери HoReCa, надавши можливість «втриматись на плаву».
Працювати можна:
Ці обмеження не поширюються на неповнолітніх.
Тож план дій такий:
Підтвердженням такого права може стати:
Важливий момент: надані за допомогою додатку «Дія» документи можна просканувати будь-яким телефоном за допомогою функції «сканування QR-коду».
Відповідно, ведення журналів відвідування чи інших записів не обов’язкове!
“Як бачимо, нічого складного! Врахувавши ці важливі правила, ви зможете уникнути багатотисячних штрафів і зберегти сили на розвиток вашого ресторанного бізнесу”, – оптимістично резюмує Сергій Гусєв.
© Юридична практика, 1997-2024. Всі права захищені
Кількість адвокатських балів | Вартість |
---|---|
Відеокурс з адвокатської етики | 650 грн |
10 адвокатських балів (включаючи 2 бали за курс з адвокатської етики) | 2200 грн |
16 адвокатських балів (включаючи 2 бали за курс з адвокатської етики) | 3500 грн |
8 адвокатських балів (без адвокатської етики) | 1800 грн |
Щодо додаткової інформації
Email: [email protected]
Тел. +38 (050) 449-01-09
Пожалуйста, подождите…