Зривати маски — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український юрист №4 » Зривати маски

Зривати маски

Законодавчі кампанії «Маски-шоу-стоп» позитивно вплинули на бізнес-середовище, однак «білі плями» залишились — відзначають спікери Міжнародного кримінально-правового форуму

Проблематику кримінального права і процесу обговорили 5 квітня 2019 року учасники першого Міжнародного кримінально-правового форуму, організатором якого виступила газета «Юридическая практика». Генеральний партнер заходу — АО AVER LEX, експертний — ЮК EQUITY, професійний — ЮК «Алєксєєв, Боярчуков та Партнери».

Підсумовуючи результати судової реформи, спікери зосередилися на питанні старту роботи Вищого антикорупційного суду. Відзначалося, що суду буде передано понад три тисячі справ з «корупційним елементом». Що стосується «кримінальної реформи», то законодавчі кампанії «Маски-шоу-стоп» виявилися доволі успішними, принаймні так видається Раді бізнес-омбудсмена: до них майже не надходять скарги на недопуск адвоката до проведення обшуку або на відсутність відеофіксації процесу обшуку. Адвокати також оцінюють ці зміни позитивно, однак «білі плями» все ж залишились. Нагальним питанням кримінального процесу є захист прав потерпілих та захист прав адвокатів, адже якщо адвокати не будуть захищеними, то як вони можуть захищати інших?

Також обговорювалися кримінальні провадження з іноземним елементом (гості з Іспанії та Великої Британії ділилися нюансами екстрадиції з Іспанії та США), виклики для кримінальної юстиції в контексті боротьби з корупцією, аспекти кримінальної відповідальності, тактика захисту та багато чого іншого.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA