Жіноча справа — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Жіноча справа

Рубрика Дозвілля
У Києві створено Адвокатський Леді-Клуб для організації корисного відпочинку від професійної рутини

30 листопада 2019 року в кавовому домі Лондон, в історичному районі Києва, на Подолі, відбувся перший захід Адвокатського Леді-Клубу.

Прекрасні жінки-адвокати зібралися на бранч-семінар, під час якого у невимушеній атмосфері здобували знання, корисні і для професійної діяльності. Тема заходу була вельми влучною: «Діловий стиль одягу як складовий елемент професійного іміджу адвоката та вимог Правил адвокатської етики». Такий формат забезпечив можливість обговорити важливі питання за філіжанкою кави та відчути себе не лише адвокатом, а й тендітною жінкою, яка попри труднощі професії повинна мати чарівний вигляд, не порушуючи при цьому Правил адвокатської етики. Приємним доповненням була можливість провести мініфотосесію у професійного фотографа. Про власне Клуб, ідею створення, подальші плани та проведений захід розповіли його засновниці та лектор семінару.

«Це був перший захід Клубу. Кількість учасників, на жаль, довелось обмежити, бо бажаючих було більше, ніж допускав формат івенту. Але в подальшому ми, можливо, повторимо бранч на цю тему. ­Загалом Клуб планує збиратися регулярно, адже є чимало важливих для жінок-адвокатів тем, на які хотілося б поговорити. А що може бути краще для їх засвоєння, коли це одночасно і підвищення кваліфікації, і відпочинок!», — розповідає Олена Карнаух-Голодняк, ідейний натхненник та співзасновник Леді-Клубу. За її словами, стиль одягу, ораторське мистецтво, психологія людини, мистецтво проведення допиту, робота над стресостійкістю та уникнення професійного вигорання — це ті важливі повсякденні питання, які виникають у жінок-адвокатів. Саме вони стануть темами до обговорення на наступних семінарах-бранчах. «Зазвичай у круговороті професійного життя не вистачає часу для їх вивчення, тому і виникла ідея створення Адвокатського Леді-Клубу, — відзначає Олена Карнаух-Голодняк. — Проте семінари-бранчі — не єдиний формат, в якому ми плануємо проводити роботу Клубу. Є багато ідей, багато різних форматів та напрямів. Але головне для нашого Клубу — невимушеність, доброзичливість та можливість побути жінкою».

Це було «попереднє неофіційне» зібрання Клубу, адже юридичні документи — статут та правила Клубу — ще на етапі розробки та реєстрації. Тож у подальшому ще буде урочисте відкриття, яке, як обіцяють засновниці, буде максимально жіночним та корисним.

Таміла Алексик, адвокатка, співзасновник Леді-клубу, пояснює, що пріоритет для Клубу — професійне зростання: «Є речі, які просто необхідно знати. Наприклад, якщо ти здійснюєш захист у кримінальній справі в Україні, але водночас представляєш інтереси клієнта в інших юрисдикціях. Треба не тільки знати місцеве законодавство, але й розуміти інші звичаї, інший етикет. У буденному житті ми надто зайняті, а у вихідні — хочеться відпочити. Тому створення Адвокатського Леді-Клубу мало на меті поєднати такі заходи, які давали б можливість і відпочити, і здобути нові знання, корисні як у професійному, так і в особистому житті. Важливо відчувати себе жінкою і знати, що ти чарівна незалежно від того, наскільки складний кейс у твоєму провадженні».

Мета створення Леді-Клубу — додати в адвокатську професію творчості, натхнення та гармонії, хоча професія і є достатньо суворою, проте дозволяє розумні вкраплення жіночності. Тому розмова зі стилістом була вкрай доречною для першого зібрання Клубу.

За словами стиліста Катерини Стоянової, семінар такого формату надає можливість індиві­дуального підходу до кожного та достатньо часу для засвоєння основного, що можна і необхідно, а що категорично не варто вдягати або робити. «Треба віддати належне жінкам-адвокатам — вони вміють слухати і вміють ставити запитання. Працювати з ними одне задоволення — вони знають, чого хочуть, тому легко коригувати побажання з урахуванням особливостей етикету та необхідністю демонструвати потрібні якості, незалежно від того, де ви перебуваєте: в суді, на офіційному заході чи у колі друзів. Правила етики зобов’язують пам’ятати, що ви — адвокат, але не треба забувати, що ви — чарівна жінка», — відзначила пані Стоянова.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

Історія адвокатури

Марки й візитівки

Від редактора

Сприяти правосуддю

Дивіться!

Звабливий, Поганий, Злий

Дозвілля

Жіноча справа

Думки вголос

Архіви на загадку

Конспект

Цивільний прогрес

Новини

Вища юридична освіта має взяти курс на формування навичок

Розіграно «Кубок голови Ради адвокатів Київської області 2019 року»

КСУ визнав допустимим скасування адвокатської монополії

Право юросіб на самопредставництво розширять

Адвокати звернуться до ДБР на захист Олександра Погорілого

Скасування адвокатської монополії. Що далі?

Змінам законодавства про адвокатуру має передувати дискусія з професією

Змінено порядок оплати послуг адвокатів БВПД

Персона

Професія життя

Репортаж

Best Legal: знання для визнання

Енергія розвитку

Теорія і практика

Звільнення заручники

У фокусі

Друга змінна

Читайте!

По той бік прав людини. На захист свобод

Школа майстерності

Банкрутство по-новому

Інші новини

PRAVO.UA