Захист переходить у наступ — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат №10 » Захист переходить у наступ

Захист переходить у наступ

Ірина ГОНЧАР, редакторка журналу "Український адвокат"

Україна знову отримала шанс на зміни. Незалежно від політичних уподобань та прихильностей, зміна політичного лідера означає відкритість до змін і дає шанс тим, хто роками вболівав за поліпшення у будь-якій зі сфер, реалізувати надумане.

Очевидно, що зміни не оминуть адвокатуру. Уже порушене питання про скасування адвокатської монополії, вже ведеться мова про зміни у представництві та поліпшення системи адвокатського самоврядування, тобто у питаннях регламентації та організації адвокатської діяльності і самоврядування. Саме час і адвокатам вступити в діалог та вимагати поліпшення захисту прав людини в Україні. Це той момент, який може стати об’єднавчим для адвокатури, — згуртуватися довкола ідеї, а не людини, і тим самим продемонструвати свій професіоналізм. Так, адвокатура завжди у певній опозиції до будь-якої влади, та це тільки підштовхує до активного діалогу. І якщо опоненти не демонструють розуміння важливості розв’язання правових проблем, то адвокати як професіонали, які щодня виявляють нові порушення прав людини, просто змушені продемонструвати мудрість і мужність, стати на захист правових основ.

Першими на порядку денному мають стати питання реального забезпечення гарантій професійної діяльності, доступу громадян до правничої допомоги належної якості, незалежності адвокатів та
адвокатури.

І чим більш злагоджено діятимуть адвокати, чим більш зваженою буде загальна стратегія, тим більше шансів, що голос адвокатів буде почутий одразу, без застосування неконструктивних методів боротьби на кшталт страйку. Проте й до них треба бути готовими.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA