Все буде гурт — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Все буде гурт

Рубрика Тема номера
Тимбілдинг, або командоутворення, — один із ключових напрямів розвитку в будь-якому бізнесі. І юридичний не є винятком. Взяти участь у дискусії та поділитися власним досвідом створення сильних команд ми попросили наших експертів

Вадим ІВАНІН, адвокат ЮК «АМБЕР»

Запит суспільства на надання високоякісних юридичних послуг змушує власників бізнесу використовувати широкий спектр дій, без яких неможливе успішне конкурування на ринку з іншими компаніями. Однією з таких дій є побудова команди, або тимбілдинг.

Під тимбілдингом розуміється спектр заходів, спрямованих на побудову команди однодумців, на згуртовування колективу. Ідея командних методів роботи, яка почала використовуватись у світі ще у 60—70-х роках минулого століття, не могла бути не запозиченою юридичними компаніями.

Тимбілдинг не є одноразовою акцією, це постійна цілеспрямована робота. А відтак, помилково вважати, що ефективність роботи має збільшитись у декілька разів одразу після перших заходів. Робота у команді вимагає довіри та взаєморозуміння, а для цього потрібен час.

Проте результат того вартий, адже набуті навички дають змогу швидко реагувати на запити ринку, забезпечувати постійний обмін думками, досвідом, виховують відчуття патріотичності, відповідальності за результат своєї роботи та компанії в цілому. Тимбілдинг важко класифікувати, але умовно ці заходи можна поділити на такі, що проводяться в самій компанії та за її межами, або такі, як екстремальні, інтелектуальні, творчі.

Проведення тематичних тренінгів, семінарів, участь у спортивних змаганнях, різноманітних, у тому числі, командних турнірах, відвідування кіно, театру, поїздки на природу — все це складові побудови команди, все це має згуртовувати колектив, створювати команду однодумців. Відсутня, так би мовити, єдина формула командної побудови, оскільки ефективність заходів з побудови команди залежить від правильного розуміння цілей, які має досягнути компанія. А для кожної юридичної фірми ключ для досягнення успіху сугубо індивідуальний.

Проте правильне розуміння пріоритетів у роботі дасть змогу визначити адекватні заходи для побудови сильної, міцної та конкурентної команди, що є одним із головних чинників повноцінного розвитку компанії.

 

Яким має бути тимбілдинг в юрфірмі? Що таке тимбілдинг у вашому розумінні? Навіщо він потрібен і чи потрібен узагалі юридичній компанії — у чому його актуальність? Які цілі він переслідує, які завдання вирішує?

 

Вікторія КУЛАКОВА, senior PR and marketing manager EQUITY Law Firm

Якщо ми говоримо про бізнес, то, окрім інструментів його ведення, неможливо забувати про соціальну складову, адже будь-який бізнес — це, передусім, люди! Сучасні умови ведення бізнесу вимагають від юридичних компаній урахування не лише економічних чинників, а й соціальної складової, до якої повною мірою можна віднести корпоративну культуру компанії. Тимбілдинг — найважливіший інструмент внутрішньої комунікації персоналу. Саме він слугує своєрідним місточком між буденною професійною комунікацією та налагодженням більш теплих та дружних відносин у колективі.

Звісно, від розміру компанії, кількості співробітників та бюджету залежатиме і ціль кожного заходу, адже тимбілдинг — це не тільки новорічний корпоратив або організована вечірка, тимбілдинг — це якісно розроблена PR та HR-стратегії, що крок за кроком наближають компанію до основного завдання — комфортної та дружної робочої атмосфери в колективі. Для розкриття повного потенціалу співробітника потрібно комбінувати різні види заходів, що допомагатимуть кожному члену команди проявити себе.

По-перше, освітні програми. Це може бути корпоративне вивчення іноземної мови, обмін досвідом партнера з юристами або «прокачка» soft skills. Завдяки таким програмам не тільки підвищується кваліфікація працівника, а й налагоджується позаробоча комунікація.

По-друге, спортивні заходи. Ну що, як не спортивний інтерес, може об’єднати людей? Бігати, танцювати, грати у футбол або у настільний теніс — усе що завгодно, аби разом! Якщо залучити якомога більше людей, то вийде першокласна корпоративна команда!

Третє — інтерактивні заходи. Як щодо мафії або інших настільних ігор? Це найзабавніший та найкращий спосіб дізнатися людину, її образ мислення та хід думок. Завдяки зміні образів, юристи нібито переодягають свої костюми та відключаються від роботи бодай на декілька годин. Є ще безліч різних підвидів командоутворюючих програм, але найголовніше — усвідомлення їх важливості та ефективності в юридичній фірмі. Тимбілдинг виступає інструментом PR, провідником базових цінностей, носієм елементів фірмового стилю, формою системи внутрішньокорпоративної комунікації та комунікації юридичної фірми із зовнішнім середовищем. Виходячи з цього, можна стверджувати, що командоутворення є одним із складових компонентів активного розвитку та роботи юридичної компанії!

 

Любомир КУЗЮТКІН, керуючий партнер ЮФ Expatpro

Командна робота — один із важливих елементів роботи сучасного юриста. Сьогодні тренд полягає в тому, що клієнти все частіше приходять до юридичних фірм за комплексними рішенням, тому з юридичної спеціалізації фокус зміщується на галузі бізнесу. Для вирішення таких кейсів потрібен не один і не два, а декілька спеціалістів з різними компетенціями та знаннями, які посилюватимуть один одного. У таких умовах навички командної роботи вкрай актуальні для гармонійної співпраці. Крім того, в юридичному бізнесі з’являється все більше представників покоління Y-міленіалів, для яких відчуття причетності до спільної справи є чи не найважливішим фактором при виборі місця роботи. Командна робота підвищує продуктивність усього колективу та якість виконання завдань. А спільні проекти зближують колег та позитивно впливають на атмосферу в компанії. Відповідно, керівництву юридичної фірми, яка перш за все хоче залишитися конкурентоспроможною або наразі активно розширюється, потрібно звернути увагу на такі навички працівників, як відповідальність, комунікабельність та вміння слухати інших. Необхідно також розвивати навички ситуаційного лідерства та самоврядування, щоб команди ставали незалежними від вищого керівництва, мобільними, самостійними та не потребували зовнішніх стимулів.

Щоб досягти спільного гармонійного розвитку всередині команди, ми в Expatpro проводимо регулярні зустрічі всіх працівників фірми. Такі зустрічі зазвичай присвячені обговоренню цілей компанії на найближчий час, планів та кроків для їх досягнення. Співробітникам подобається чути конструктив, їх цікавить, куди рухається компанія, а ми завжди готові до зворотного зв’язку щодо робочих процесів. Працівники також цінують ці зустрічі за можливість зібратися всією командою та обговорити найактуальніші питання або ті, що з певних причин були відкладені.

Ми також регулярно проводимо більш фанові, неформальні зустрічі: найчастіше вони відбуваються поза офісом. Дружня атмосфера таких заходів дає змогу співробітникам поспілкуватися та краще пізнати людей, з якими вони щодня проводять, як мінімум, дев’ять годин.

Однак важливо, щоб будь-які дії, спрямовані на розвиток командних навичок та духу, були послідовними та доречними. Щоб зрозуміти, наскільки ефективною є тимбілдингова активність Expatpro з точки зору управління персоналом, ми оцінюємо її за допомогою Employee Net Promoter Score. Цей показник базується на запитанні, чи порадили б робітники компанію як роботодавця своїм близьким чи знайомим. Таке оцінювання показує нам, чи в правильному напрямку ми рухаємося, які недоліки потребують доопрацювання і що подобається співробітникам найбільше.

Загалом ефективна командна робота, зокрема в юридичному бізнесі, підвищує продуктивність усієї фірми та робить її привабливою як для клієнтів, так і для потенційних співробітників. Тому керівникам юрфірм необхідно вже зараз «прокачувати» відповідні навички свого персоналу.

 

Яким має бути тимбілдинг в юрфірмі? Що таке тимбілдинг у вашому розумінні? Навіщо він потрібен і чи потрібен узагалі юридичній компанії — у чому його актуальність? Які цілі він переслідує, які завдання вирішує?

 

Олена ОСТРАСЬ, HR-менеджер ЮФ ILF

Сьогодні тільки ледачий не пише про виклики, які стоять перед ринком праці. Ряд професій відживають свій вік, але при цьому з’являються нові, які вимагають нових навичок і компетенцій від кандидатів. Прогрес не дрімає, і щодо цього є багато досліджень, таких як Future Work Skills 2020, де зазначено, що одними із найважливіших навичок майбутнього є гібридність, вміння комплексно розв’язувати проблеми і здатність швидко адаптуватися до нових умов. Це стосується як макрорівня — компанії, так і мікровсесвітів — кожного окремого співробітника. Для компанії це серйозний виклик — утримуючись у ритмі життя, поміняти свою структуру і модель поведінки, залучити потрібних компанії співробітників, навчити їх і розкрити потенціал. І розлучитися із співробітниками, які не можуть працювати в новій реальності. Ми в ILF не стоїмо осторонь трендів ринку, і постійно змінюємося під потреби і очікування наших динамічно розвинутих клієнтів. Наша мета — бути гнучкими і динамічними, швидко відповідати на потреби клієнта і дарувати йому емоційний комфорт. Шлях цей непростий. Один із факторів успіху — наявність агентів змін, тобто людей, які вірять у зміни і готові брати відповідальність за свою частину роботи в цьому процесі. Другий фактор успіху — це командність. Неможливо підняти в повітря великий проект поодинці, командний дух і співпраця — необхідність.

Головний тимбілдинг у компанії ILF — це не корпоративний шашлик, а регулярна комунікація і прояснення поточних справ. Нашу філософію — «прояснюємо справи» — ми транслюємо не тільки поза, а й усередині компанії.

Для ILF важливо, щоб кожен співробітник розумів і приймав місію, стратегію, цінності компанії, однаково розумів, куди і навіщо ми йдемо. Наприклад, на початку червня ми провели ILF Strategic Day для команди, де обговорили цілі, оновлені ролі членів команд, розклали по кісточках весь бізнес-процес створення продукту. Також ми запросили клієнтів компанії, щоб вони дали зворотний зв’язок, поділившись тим, як вони нас бачать з боку, що цінують, що можна поліпшити. Цього дня ми презентували нову структуру роботи практик — створення усередині практик продуктових команд. За допомогою такого «дроблення» структури ми можемо швидше реагувати на запити ринку через зрозумілий розподіл завдань, регулярний збір аналітики і гнучке управління проектами всередині команди. Для цього всередині команди повинні бути чітко розподілені ролі і проекти та, звісно, має бути командний дух.

Його ми досягаємо через регулярні зустрічі з обговоренням єдиних цілей і поточної ситуації по всіх проектах, обов’язковий зворотний зв’язок і наставництво. Усе це, звичайно, приправлено неформальними тимбілдинговими івентами — квестами, вечірками і виїздами на природу. Вони допомагають переключитися, спустити пар і дізнатися своїх колег краще, однак це не замінює того, що справжній тимбілдинг і командний дух залежить від єдиної мети, щоденного менеджменту і спілкування.

 

Team Skills & Team Spirit. Які навички командної роботи сьогодні потрібні, як їх розвивати в межах компанії? Наскільки в цьому є потреба і розуміння з боку керівництва? Чи є усвідомлення у співробітників важливості командної роботи, чи переважає індивідуалізм?

 

Денис МАЙСТРЕНКО, партнер Pavlenko Legal Group

Команда — це механізм, де кожен розуміє свою важливість у досягненні кінцевого результату. Не треба думати, що твоя функція — незначна, тож можна й не надто напружуватися. Машина не поїде, якщо бракує деталі. У колективі так само. Потрібне усвідомлення: без твоєї відданості справі команда не покаже максимально можливого результату.

Зоною відповідальності може бути будь-що: копіювання документів, ведення переговорів, здійснення трансакцій тощо. Працівник має бути сумлінним і чітко розуміти: цією ланкою керую я, тож мушу викластись на 100 %.

Хочу виокремити три риси, які вважаю основними для якісної командної робити:

  1. Комунікабельність. Завжди бути собою, ініціювати діалог з колегами та клієнтами. Навіть якщо весь колектив схиляється до однієї ідеї, а ти маєш іншу — не треба боятися говорити й аргументувати свою позицію.
  2. Наполегливість. Мати конкретну ціль і робити все можливе для її досягнення. Бути проактивним — пропонувати, планувати, а згодом реалізовувати.
  3. Нестандартне мислення. Надважливою є здатність дивитися на ситуацію з різних кутів. Це дасть змогу продумати кілька варіантів рішень, а не зациклюватися на одному й тому ж.

Для юристів командна робота завжди буде важливіша за індивідуалізм. Однак не варто плутати це із заганянням у рамки. Навпаки, максимальна свобода у проекті — те, що дозволяє спеціалісту показувати свій максимум.

Завжди треба пам’ятати про відповідальність, будь-які дії мають вплив. Тож перш ніж приймати важливе рішення, треба обдумати можливі ризики і постаратися їх уникну ти.

 

Формування команди. Як утримати та виховати сильну команду, використовуючи прийоми тимбілдингу? Що є основою згуртованості, об’єднуючим фактором для співробітників? Як вирішувати конфлікти інтересів усередині та знаходити те, що формуватиме згуртований колектив?

 

Віталій БУРДАК, партнер Pavlenko Legal Group

Щоб почати працювати у нашій компанії, необхідно успішно пройти щонайменше дві співбесіди. Хто би то не був — успішний відомий спеціаліст з рекомендаціями чи початківець, який надіслав резюме HR-менеджеру.

Ми віддаємо перевагу людям з глибокими теоретичними і практичними знаннями. На співбесіді партнери моделюють певні ситуації та очікують від кандидата нестандартних варіантів виходу та розв’язання проблеми. Після розмови спеціаліст надає кілька власних процесуальних документів. Особлива увага звертається на формат, конструктивність правової позиції, послідовність у викладенні думки, грамотність.

Окремо хочу виділити, що людина має бути командним гравцем. Змоделюємо ситуацію: є два кандидати. У першого трохи більше досвіду та краще розвинені професійні навички, але він є індивідуалістом. Йому важко буде співпрацювати з іншими юристами чи адвокатами. І є другий: з меншим багажем знань, але великим бажанням бути частиною команди, гвинтом у добре злагодженому механізмі. Надамо перевагу останньому, бо людина буде правильно інтегрована у команду і обов’язково добере всі необхідні професійні якості у процесі роботи.

Мати згуртований колектив, що концентрується на спільному результаті, дуже важливо. Працівників необхідно чути: для цього у Pavlenko Legal Group двічі на рік проводяться атестації. На них ми обговорюємо здобутки та недопрацювання, висловлюємо побажання щодо темпу і вектора розвитку. Від працівників партнери завжди очікують фідбек, їхнє бачення та персональну стратегію кар’єрного просування всередині компанії. Нам цікаво почути, на якій позиції вони себе уявляють через деякий час. Іноді спеціаліст має індивідуальну потребу у розвитку в іншій спеціалізації. Ми завжди готові його підтримати через відвідування тематичних заходів, участь у круглих столах, освітніх курсах, форумах.

Такі щирі розмови дуже допомагають нам підтримувати атмосферу всередині команди. Працівники повинні відчувати особисту важливість у колективі.

Вважаю, що ставлення менеджменту до команди має бути природним. Ієрархічність не повинна давити, необхідно давати людям можливість змінювати обстановку і розслабитись: це ми робимо на спільних прогулянках, вечерях у ресторанах, виїздах на природу. Такі дні сприяють зближенню колективу та розриву дистанції між керівництвом і працівниками. Хоча, переконаний, що цієї дистанції і не повинно бути.

Політика «закритих кабінетів» — це те, що лише ускладнює шлях до успіху.

 

Внутрішній PR та його роль у командоутворенні. Які заходи з внутрішніх комунікацій необхідно вибудовувати в юфірмі, щоб отримати згуртований, заряджений на успіх та цілеспрямований колектив? Хто ще має брати участь в організації таких заходів, окрім PRта HR-менеджерів?

 

Надія КІРІЄНЯ, менеджер проектів Quantum Attorneys

Одним із найважливіших напрямів корпоративного PR є внутрішній PR, спрямований на розвиток ефективної комунікації зі співробітниками, а також створення і зміцнення корпоративної лояльності. Співробітники компанії — найважливіший ресурс і одна з найголовніших цільових груп.

Основною метою внутрішньої комунікації є об’єднання колективу в одну команду, виховання почуття патріотизму, забезпечення колективної ефективної праці для досягнення цілей і вирішення основних завдань підприємства під час господарської діяльності компанії.

Мотиваційний спікер Брайан Трейсі добре висловився про командну роботу в цитаті: «Командна робота настільки важлива, що практично неможливо досягти висот ваших здібностей або заробити бажаних грошей, не досягнувши успіху в команді». Успіх практично неможливий без командної роботи. Це чудова цитата для співробітників після досягнення певного орієнтиру, оскільки вона зміцнює концепцію того, що цілі можуть бути досягнуті тільки при спільній роботі команди.

Внутрішньокорпоративні комунікації — це дуже індивідуальна річ для юридичної компанії. У нашій компанії допускається велика варіативність у поведінці і комунікації, як правило, прийнятий демократичний стиль спілкування, підтримується ініціативність, енергійність, відкритість. Ми працюємо в надзвичайно динамічному ринковому середовищі, тому корпоративна культура Quantum Attorneys будується на заохочення індивідуальної ініціативи працівників, вільному обміні ідеями. Усі члени команди є дуже зайнятими людьми, тому намагаємось уникати бюрократичних систем спілкування. Ми спробували оптимізувати цей процес за допомогою набору технологічних інструментів. Технології змінюють процес організації внутрішніх комунікацій, які вкрай важливі для того, щоб усі працівники залишалися мотивованими та поінформованими. CRM-системи — це хороший спосіб збільшити ефективність бізнесу й оптимізувати роботу команди. Але є одна проблема: її складно вибрати. Головний принцип вибору — CRM-система має бути підібрана з урахуванням специфіки вашого бізнесу. Ми поєднали бізнес-програми і отримали єдиний інструмент. Для швидкого обміну інформацією використовуємо месенджери (Telegram, Slack, WhatsApp, Viber, Facebook Messenger), які дають змогу швидко та оперативно передати інформацію, здійснити дзвінок. Географія і час уже не обмежують спілкування.

Основним засобом для корпоративної переписки слугує електронне листування, а саме — Microsoft Outlook. Це набір хмарних інструментів, які з часом стають усе кращими. Microsoft 365 бізнес об’єднує потрібні компанії офісні додатки і засоби безпеки в одному продукті з простим управлінням. SharePoint і OneDrive — для зручного обміну файлами з клієнтами, колегами та постачальниками, а також Microsoft Teams — для спільної роботи на базі чату. Для планування зустрічей на день у нас в компанії прийнято використовувати вбудований в Outlook календар. Для постановки завдань та обліку втраченого часу використовуємо онлайн баг-трекер — YouTrack, який ми повністю синхронізували з Microsoft Outlook та DropBox (файловий хостинг). Юристу не потрібно заходити в різні програми, щоб зберегти документ або дізнатися про дедлайни, достатньо зайти в Outlook.

Внутрішню бізнес-комунікацію не можна налагодити і забути. Процес повинен постійно підтримуватися і змінюватися відповідно до розвитку компанії. Цим має займатися уповноважений член команди, в нашому випадку такі функції покладені на project manager.

Необхідно утримувати баланс у внутрішніх комунікаціях між повсякденними питаннями і довгостроковими цілями. Нагадувати про велику картину можна за допомогою тих же інструментів: електронних листів, цифрових дисплеїв, проведення нарад, організації та проведення спільних свят.

 

Внутрішній PR та його роль у командоутворенні. Які заходи з внутрішніх комунікацій необхідно вибудовувати в юфірмі, щоб отримати згуртований, заряджений на успіх та цілеспрямований колектив? Хто ще має брати участь в організації таких заходів, окрім PRта HR-менеджерів?

 

Ян ЛЕВІТАС, керуючий партнер ЮФ JN Legal

Проекти стають дедалі складнішими, а клієнти — вибагливішими. І нам це подобається. Водночас вирішення складних питань неможливе без злагодженої роботи команди, і саме тут нам стає в нагоді тимбілдинг. Під цим словом я розумію процес побудови команди з розрізнених спеціалістів, працюючих у компанії, побудови команди, об’єднаної загальними цілями, принципами, здатної працювати у тісному взаємозв’язку задля ефективного розв’язання проблем клієнта.

Дуже важливий вплив на зіграність та якісну комунікацію в команді має атмосфера відкритості в колективі. Ми докладаємо зусиль, щоб усі наші працівники почувалися на роботі комфортно, безпечно та розкуто. Безліч гарних ідей народжуються саме під час дружніх бесід класних спеціалістів. Крім того, дуже важливо, щоб кожен спеціаліст мав змогу дати зворотний зв’язок щодо питань, які його турбують, розповісти про проблему чи недопрацювання. Такі речі не мають сприйматися як слабкість, компанія повинна завжди показувати, що вона хоче допомогти не тільки клієнту, але й працівнику. Нерозкрита через скутість невеличка проблема може стати сильним головним болем у подальшому, якщо вчасно про неї не дізнатись.

Крім того, проводити час разом — це доволі ефективний інструмент побудови здорових взаємин у колективі. Але потрібно не просто сліпо слідувати шаблонним порадам щодо такого дозвілля, а звертати увагу на інтереси кожного з членів колективу. Необхідно знайти саме те зайняття, яке буде позитивно сприйматися усіма та дасть змогу провести час приємно, цікаво та корисно, а також надасть можливість людям виявити себе якнайкраще — проявити лідерство, ерудицію, волю до перемоги тощо.

При цьому я впевнений, що у побудові ефективної команди мають брати участь не лише PR чи HR-менеджери. Це завдання всього колективу і насамперед — його керівників, які мають власним прикладом показати правильний напрям. У той же час треба остерігатися надмірного зациклення саме на звичках керівництва. Для кожного з членів колективу такі заходи можуть і мають ставати можливістю вийти із зони комфорту, проявити себе під іншим кутом, невидимим для колег в офісних буднях. Завдяки цьому у колективі зростає те саме відчуття відкритості та взаємної довіри, зникає скутість у спілкуванні як з лінійними колегами, так і з керівництвом. Саме така атмосфера є запорукою ефективної роботи, особливо в юридичному бізнесі, де кожен із членів команди відіграє неабияку роль і креативна ініціатива кожного важлива для якісної реалізації проектів.

 

Сергій ПОПОВ, партнер KPMG Law Ukraine

Внутрішні комунікації — це бекстейдж роботи команди, тому до них потрібно підходити зважено і продумано, щоб колектив не втрачав натхнення. З початку фінансового року (а він у KPMG починається у жовтні) ми запровадили голосування за кращих керівників (performance manager) — «7 Star performance manager». Чому саме 7 зірок? Це на кшталт семизіркового готелю, що знаходиться в міланській Галереї Вітторіо Емануеле, «Seven Stars Galleria». Ми прагнули наголосити на високому рівні та зразковому менеджменті.

У межах цього голосування молодші за грейдом співробітники оцінюють своїх керівників за різними параметрами: як вони діляться з ними знаннями, підтримують пропозиції молодших колег, надають їм зворотний зв’язок, відзначають внесок у виконаних проектах, допомагають у вирішенні адміністративних питань. За хорошу роботу з підлеглими найкращі керівники отримують подарунки, також ми нагороджуємо тих співробітників, які надають об’єктивний та розширений зворотний зв’язок. Результати роботи PM ми озвучуємо та вручаємо нагороди раз на місяць у рамках зібрань відділу. Крім того, озвучуємо коментарі, які пишуть співробітники. До речі, вони це можуть робити конфіденційно.

Окремо в KPMG є нагорода «Bravo Award» та «Outstanding Bravo Award». На неї претендують консультанти, які демонструють визначні професійні досягнення. Нагорода має грошовий еквівалент або формат подарункових сертифікатів — на вибір співробітника. Також у нас закладається бюджет на неформальне проведення часу для команд, наприклад, щоб відсвяткувати успішний проект.

На нашу думку, такі ініціативи, як «7 Star performance manager», «Bravo Award», потрібно підтримувати і розвивати, оскільки вони знімають напруження в колективі і певним чином компенсують овертайми, стресовість, які притаманні робочим процесам. Завдяки таким прогресивним підходам до команди, ми дотримуємося правила «Три R» — retention, recruitment, recognition (утримання персоналу, прийняття на роботу та визнання).

Окрім згаданих щомісячних зібрань, раз на рік у нас в компанії проходить Firm wide day. Під час цього заходу топменеджери розповідають про результати роботи підрозділів, плани на майбутній фінансовий рік, також ми відзначаємо співробітників, які працюють понад 10 років у компанії, окремі відзнаки отримують ті, хто бере активну участь у комунікаціях.

Також, на нашу думку, колектив гуртують тренінги, компанія має інвестувати у розвиток працівників, навчати їх. Одним із останніх тренінгів, які проходили наші консультанти, був майстер-клас із публічних виступів і тренінг із продажів. Такі освітні програми, окрім розвитку нових навичок, дають ще й можливість «перезавантажитися», об’єктивніше подивитися на бізнес-процеси.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA