Створено сайт для свідків злочинів — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат № 10 (182) » Створено сайт для свідків злочинів

Створено сайт для свідків злочинів

Рубрика Новини

Запрацював інформаційний ресурс для свідків у кримінальних провадженнях. Мета створення відповідного ресурсу — інформування свідків у кримінальному провадженні про їхні права та обов’язки як учасників розгляду кримінальної справи та зменшення психологічного навантаження на таких громадян.

Ініціатива реалізується з огляду те, що тисячі свідків та потерпілих від злочинів щороку дають свідчення в судах під час розгляду кримінальних справ. Багато хто з них робить це вперше у житті, тому вони можуть не повністю розуміти, наскільки важлива їхня роль.

Для надання свідкам у кримінальному провадженні інформаційної підтримки та роз’яснень із важливих питань прийнято рішення створити спеціальний інформаційний інтернет-ресурс. Веб-сайт створювався за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС).

Сайт висвітлює базові пояснення для осіб, які отримують статус свідка, а саме — про інформацію про злочин; про те, як поводитися в суді; що таке «захист свідків»; поради свідкам; про те, як отримати компенсацію; як скористатися безоплатною правовою допомогою для свідків.

Адреса сайту: https://prosvidok.info

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA