Пройтись по перспективі — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Юридична практика № 45-46 (1246-1247) » Пройтись по перспективі

Пройтись по перспективі

Кар’єрні перспективи випускників вишів України оцінювали провідні гравці юридичного ринку на Дні кар’єри в Legal High School

День кар’єри в Legal High School (LHS), генеральним партнером якого стала СMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, розпочався з LHS Discussion HUB на тему «Зумери VS міленіали: зіткнення поколінь у робочому процесі». Модератором дискусії, яка відбулася у формі батлу між зумерами та міленіалами, став Сергій Саченко, директор із розвитку бізнесу Legal High School.

Євген Ковтуненко, керуючий партнер МЮК KODEX, відзначив високий рівень знань студентів, проте наголосив, що мова йде не про те, хто краще знає норми кодексів, а про вміння найбільш креативно їх застосовувати в складних ситуаціях.

Про креативність та енергійність молодих юристів говорила також Ірина Фролова, суддя Шевченківського районного суду міста Києва. Перевагами старту кар’єри в суді вона назвала можливість опанувати найбільш широку практику та ознайомитися з принципами роботи всіх сторін судового процесу, що в майбутньому стане конкурентною перевагою.

Про важливість розміру матеріальної винагороди для молодого юриста говорив Сергій Савинський, юрист GRACERS. Щоб претендувати на високу зарплату, він радить вивчити потенційного роботодавця, щоб мати можливість продемонструвати, які питання новачок може вирішувати самостійно та які шляхи залучення нових клієнтів може запропонувати.

Дарія­Анастасія Лесняк, молодший юрист АО Barristers, вважає, що важливим чинником вибору вакансії є не стільки можливість самостійно «закривати питання», скільки здатність бути відданим компанії та зростати в ній.

Про роль соціальних мереж у житті юриста говорив Арсеній Салалайко,
CEO MITRAX. Він наголосив, що всі зумери (представники покоління Z) користуються соціальними мережами, проте не використовують їх як інструмент. Він вважає, що учасники соціальних мереж діляться на дві категорії: ті, хто дивиться, і ті, хто показує. Завдання — стати тим, хто генерує контент.

А от Мирослав Гнидка, директор юридичного департаменту ГК MERX, навпаки, вважає, що соціальні мережі — це зло, адже завдяки їм у нашому суспільстві спотворилися цінності. Крім того, легкість доступу до інформації привчає до її некритичного сприйняття.

Богдан Прачун, голова Київського осередку Ліги студентів Асоціації правників України, зазначив: у разі якщо студент бачить у юрфірмі і фінансову, і кадрову перспективу, він віддасть їй перевагу над фірмою, яка пропонує лише «тут і зараз».

Описуючи власне бачення юриспруденції через десять років, Микола Олексін, молодший юрист GOLAW, наголосив, що в юриспруденції кожен працює насамперед на себе, на розвиток себе та власного бренду, і ця ситуація не зміниться в майбутньому, хіба що юристи почнуть виставляти рахунки в криптовалюті.

Майстер­клас «Як підготуватися до важливої співбесіди на роботу в топ ЮФ» для учасників Дня кар’єри в Legal High School провела Людмила Куса, керівник практики вирішення спорів GRACERS. Особливу увагу лектор порадила зосередити на підготовці резюме та проявити креативність, щоб ваше резюме вирізнялося з­поміж інших і привернуло до себе увагу.

Про доступ до професії судді в Україні учасникам Дня кар’єри в Legal High School розповів Тарас Лукаш, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області. Він наголосив, що досвід роботи помічником судді може стати вдалим стартом для юридичної кар’єри та допоможе набути необхідних професійних навичок.

Про інновації в юридичному бізнесі, а також про переваги та нові можливості для молодих правників учасникам Дня кар’єри в Legal High School розповіла Тетяна Бугасова, виконавчий директор CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang. Вона окреслила алгоритм відбору кандидатів на вакансії в їхній компанії та повідомила про програму стажування, яка стартує цього року і до якої планується залучити десятьох студентів.

Майстер­клас на тему «Твоя сторінка в соціальних мережах очима роботодавця» для учасників Дня кар’єри від Legal High School провела Альона Дураєва, HR­директор TCM Group Ukraine. Вона дала поради стосовно розміщуваного контенту і наголосила, що потрібно зберігати нейтралітет у питаннях політики, релігії та цінностей.

Завершив роботу Дня кар’єри в Legal High School LHS Discussion HUB «Конкуренція серед молодих правників: кому віддають перевагу топові юрфірми та юрдепартаменти?». Модератором дискусії стала Олена Миронишена, адміністративний директор ETERNA LAW.

Про те, якими навичками повинен володіти молодий юрист — випускник вишу, щоб ним зацікавився майбутній роботодавець, розповідали Іван Юрченко, начальник управління договірної та загальноправової роботи дирекції з правового забезпечення ТОВ «Метінвест Холдинг», Наталія Хведчук, HR ADER HABER, Тетяна Беліменко, головний консультант відділу оцінювання та розвитку персоналу управління персоналу секретаріату Центральної виборчої комісії, Марія Ільясова, HR­директор Asters. На їхню думку, юрист — це той професіонал, в якому має поєднуватися непоєднуване: вміння працювати з інформацією, документами, здатність бути прискіпливим, уважним до деталей та водночас уміння гарно комунікувати й вибудовувати стосунки з людьми.

 

Олесь ЄВТЄЄВ «Юридична практика»

 


КОМЕНТАР


 

Тетяна БУГАСОВА, виконавчий директор CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang

Дбати про майбутнє юних талантів

День кар’єри — це унікальна можливість для роботодавця та студента познайомитися особисто і знайти шляхи подальшої плідної співпраці, а також допомогти визначитись із напрямом спеціалізації в майбутньому. Цей майданчик дає нам змогу більше розповісти про цінності, стандарти, за якими ми працюємо, а також про можливості, які надаємо нашим працівникам.

Команда CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang надзвичайно зацікавлена в налагодженні стійкої взаємодії з університетами та освітніми організаціями, такими як Legal High school, тому щороку беремо участь у таких заходах у ролі спонсора та партнера. Ми завжди підтримуємо цікаві ініціативи молодих правників і спільно досягаємо гарних результатів.

Окрім того, наші експерти викладають у рамках юридичних курсів за різними напрямами спеціалізації в Legal High School, щоб поділиться досвідом роботи з міжнародними компаніями під час складних трансакцій.

Ми дбаємо про майбутнє юних талантів і маємо багато здобутків, якими радо ділимося з ними. Ми робимо внесок в їх розвиток як фахівців світового рівня в Україні та водночас підвищуємо їх конкурентоздатність на юридичному ринку.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

IP REPORTER

Вільні смуги

VOX POPULI

Перепони оптимізації

Актуально

Етична рада готова до роботи?

Практичні акценти

Галузі практики

На загальних підставах

Спірні моменти

Доля нерезидента

Перевірка на порозі

Дайджест

Порушення правил підслідності

Держава та юристи

Інформаційне забезпечення

Ризики розширення

Книжкова полиця

Концептуальне оновлення

Новини Євросуду

Цькування особи, яка повідомила про службові порушення колег, неприпустиме

Польщу зобов’язали невідкладно відновити незалежність Національної ради юстиції

Новини юридичних фірм

ESQUIRES домоглися зняття арешту з об’єкта нерухомості ТОВ «Солум»

Baker McKenzie стала юридичним радником EP Ukraine щодо двох угод про розподіл вуглеводнів з урядом України

CMS — юридичний радник ЄБРР у зв’язку з першим розміщенням НЕК «Укренерго» облігацій сталого розвитку

Sayenko Kharenko надала юридичну підтримку Getin Holding S.A. в процесі продажу групи компаній Idea Bank Romania на користь BANCA TRANSILVANIA S.A.

До MORIS приєднався Роман Титикало разом із командою АБ «Титикало та Партнери»

Приватна практика

Декларативна позиція

Спрощення для адвокатів

Пройтись по перспективі

Репортаж

Банківські відомості

Екограма

Судова практика

Режим максимального сприяння

Зіграти на роялті

Судові рішення

Відсутність у Кредитному реєстрі НБУ інформації стосовно заборгованості особи перед банками не свідчить про погашення кредиту

Тема номера

Перешкоди гарантовано

Відновлювана довіра

Тарифний план

Ключ до успіху

Інші новини

PRAVO.UA