Підготовчий брак — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА

Підготовчий брак

Рубрика VOX POPULI

Важко не погодитися зі слоганом газети «Юридична практика» — «Досвід дає тільки практика». Проте для отримання досвіду молоді фахівці у сфері права повинні мати за плечима певний теоретичний багаж знань. І від якості такого багажу в більшості випадків залежить стрімкість професійного зростання молодого юриста.

Варто зазначити, що актуальна ще десять років тому фраза «Забудьте все, чого вас вчили в інституті!» дедалі рідше звучить сьогодні.

Ба більше, юристи чимраз частіше наголошують на тому, що сьогодні бізнес хоче від юристів отримувати відповіді на питання, які раніше не були притаманними для сфери юридичних послуг. А отже, необхідні знання не тільки в юриспруденції, а і в інших сферах.


КОМЕНТАР ЕКСПЕРТА

 

Юрій НЕЧАЄВ, партнер корпоративної практики ЮФ AVELLUM

Попри те що в рамках різних заходів ми зустрічаємо багатьох талановитих молодих юристів, умотивованих на професійний розвиток, ми в ЮФ AVELLUM бачимо, що випускники українських юридичних вишів загалом мають лише базовий рівень знань.

Часто молодим юристам бракує не тільки знань із права (hard skills), а й розвинених соціальних навичок (soft skills), включаючи такі компетенції, як емоційний інтелект, здатність швидко адаптуватися, ефективно комунікувати та працювати в режимі мультизадачності.

Те, що українські юрфаки не випускають готових професіоналів, не новина. Водночас рівень знань і навичок якісно вирізняється в тих випускників, які в період навчання не обмежувалися звичайною навчальною програмою своїх alma mater.

Серйозну заявку на майбутній успіх у кар’єрі роблять ті студенти, які беруть участь в англомовних судових дебатах або у програмах обміну зарубіжних навчальних закладів, стажуються в українських юридичних фірмах, відвідують відкриті семінари та тренінги юридичних фірм (наприклад, AVELLUM M&A Academy). Завдяки цьому студенти не тільки покращують свою англійську та навички юридичного письма, а й розвивають навички роботи в команді та управління задачами.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA