Оновлена форма декларації для посадовців — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Український адвокат № 11-12 (183-184) » Оновлена форма декларації для посадовців

Оновлена форма декларації для посадовців

Рубрика Новини

1 грудня набули чинності чотири базових документи НАЗК, які стосуються електрон­ного декларування, зокрема:

  • оновлено Порядок формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;
  • затверджено нову форму декларації і Порядок її заповнення та подання;
  • затверджено нову форму повідомлення про суттєві зміни в майновому стані та Порядок інформування НАЗК про суттєві зміни у майновому стані;
  • затверджено нову форму повідомлення та оновлений порядок повідомлення НАЗК про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті.

У щорічній (особи, яка продовжує працювати, та особи, яка звільнилась (після звільнення) декларації не треба подавати ще одну іншого виду, можна виправити вид шляхом зміни відповідної позначки.

Для тих, хто звільняється, з’явилася декларація «під час звільнення». Вона має внести ясність, оскільки особи, які залишали службу, часто плутали декларацію «перед звільненням» та щорічну декларацію «після звільнення». Адже перша також подавалася вже після фактичного звільнення.

Для кандидата на посаду змінені поля адресного блоку, назви юридичних осіб будуть заповнені автоматично у разі, якщо ввести спочатку ЄДРПОУ, марки, моделі транспортних засобів можна тепер обирати із запропонованого довідника, можна вибирати відомості про вартість «на дату набуття права» або «за останньою грошовою оцінкою».

Зазначаючи відомості про місце фактичного проживання або адреси для листування, відтепер можна обрати відповідну позначку «це адреса фактичного проживання» (станом на кінець звітного періоду) або «це адреса для листування» (на дату подання декларації). Також закладено нові підказки, блок щодо криптовалюти, можливість вказати декілька рахунків в одному банку тощо.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA