Новини юридичних фірм — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Юридична практика № 17-18 (1218-1219) » Новини юридичних фірм

Новини юридичних фірм

Рубрика Новини

Sayenko Kharenko відстояла у Верховному Суді права Bacardi у справі про look­alike напою Martini Bianco

Юристи практики інтелектуальної власності Sayenko Kharenko виграли у Верховному Суді спір щодо захисту прав компанії Bacardi & Company Limited. Зокрема, Верховний Суд виніс остаточне рішення у справі про недобросовісну конкуренцію, що стосувалася look­alike напою Martini Bianco.

Раніше, у 2018 році, на НВП «Нива» було накладено штраф у розмірі майже 800 тис. грн за недобросовісну конкуренцію — імітацію упаковки вермуту Martini Bianco. Цей бренд належить компанії Bacardi & Company Limited. Після цього «Нива» звернулася до господарського суду міста Києва з позовом до Антимонопольного комітету України (АМКУ) про скасування рішення АМКУ від 11 жовтня 2018 року. Суд першої та апеляційної інстанцій виніс рішення на користь «Ниви».

Розглянувши справу, Верховний Суд постановив скасувати всі попередні рішення у справі і виніс остаточне рішення на користь Bacardi & Company Limited та Антимонопольного комітету України. Справу супроводжувала юрист Sayenko Kharenko, адвокат Тетяна Ющенко за підтримки партнера, адвоката Ярослава Огнев’юка.


ЮФ «Ілляшев та Партнери» закрили угоду з продажу 49,99 % в агрохолдингу Golden Sunrise Agro

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» супроводжувала угоду з продажу латвійською компанією Lu Invest 49,99 % акцій в агрохолдингу Golden Sunrise Agro. Покупцем частки стала компанія Unagro Finance Limited (Кіпр), яка до того володіла 50,01 % акцій агрохолдингу.

Команда корпоративної практики ЮФ «Ілляшев та Партнери» під керівництвом партнера Євгена Соловйова консультувала Lu Invest під час проведення переговорів та супроводжувала підготовку документів для угоди, яку було укладено в Україні та підпорядковано праву штату Нью­Йорк (США) із залученням латвійського Swedbank в ролі ескроу­агента під час здійснення розрахунків.

Проєкт реалізовано у співпраці з PwC Legal Latvia.


Asters — консультант фінансових установ щодо надання позики Cersanit Group

Asters стала юридичним радником із питань українського права синдикату, сформованого низкою фінансових установ, щодо комплексної угоди з фінансування на суму до 1,5 млрд злотих (325 млн євро) для української, польської, російської, румунської та німецької компаній у складі Cersanit Group, провідного європейського виробника та дистриб’ютора сантехніки.

Учасниками синдикату з фінансування стали Bank Polska Kasa Opieki S.A. у ролі агента, страхового агента та початкового позикодавця, а також mBank S.A., ING Bank Slaski S.A., Santander Bank Polska S.A., BNP Paribas Bank Polska S.A., Powszechna Kasa Oszczednosci Bank Polski S.A. в ролі початкових позикодавців.

Над проєктом працювала команда практики банківського та фінансового права Asters у складі партнера Ірини Поканай, радника Габріела Асланяна та юристів Інни Бондаренко і Вікторії Загреби.

Основним юридичним радником трансакції стала міжнародна юридична фірма Norton Rose Fulbright, що надавала консультації з польського та німецького права. Фірма Ionescu si Sava, SCA консультувала з питань румунського права. Clifford Chance стала юридичним радником Grupa Cersanit.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

Додаток до газети Юридична практика № 17-18 (1218-1219)

In memoriam

Назавжди перший

VOX POPULI

Операція «Ліквідація»

Актуально

Очікування — реальність

Акцент

Реформа і зміст

Галузі практики

Соціальна еволюція

Прописати процедури

Дайджест

Нові проблеми належного повідомлення

Держава та юристи

Земельний наділ

Обережно, мета

Новини

Новини юридичних фірм

Карта подій

IP REPORTER

Новини Євросуду

ЄСПЛ констатував, що суди повинні доводити правомірність втручання, коли призначають покарання за використання національної символіки

Новини з зали суду

Велика Палата ВС погодилася з тим, що кандидат у судді може подавати по одній заяві на участь у конкурсі в загальний і спеціалізований суд

Судова практика

Переважність причин

Процесуальні манери

Заповітний час

Судові рішення

Акціонер, який звертається в інтересах юридичної особи, не є позивачем, а є особою з особливим процесуальним статусом

Щодо призначення пенсії за вислугу років

Тема номера

Цифровий формат

Профспілковий страж

Віддати належне

У фокусі: ІР­-Реформа

Двигун внутрішнього загоряння

Інші новини

PRAVO.UA