Новини юридичних фірм — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Юридична практика № 15-16 (1216-1217) » Новини юридичних фірм

Новини юридичних фірм

Рубрика Новини

Asters створює German Desk

Asters повідомила про створення German Desk, продовжуючи впровадження стратегічного плану зростання фірми. German Desk фокусуватиметься на наданні всебічної юридичної підтримки німецькою мовою як корпоративним, так і індивідуальним клієнтам із Німеччини, Австрії та Швейцарії щодо ведення бізнесу або будь­яких інших юридичних питань в Україні.

Новостворену команду German Desk очолила керівник офісу Asters у Брюсселі Марта Барандій. Вона володіє німецькою та здобула науковий ступінь PhD з права в Університеті землі Саар (Німеччина). Марта Барандій поєднує глибоку експертизу в галузі права Європейського Союзу зі значним практичним досвідом у публічній та приватних сферах.


LEGARD відкрило філію в Запоріжжі

Адвокатське об’єднання LEGARD оголосило про розширення практики та відкриття офісу в Запоріжжі. Таке рішення було прийнято з огляду на зростання кількості запитів у регіоні. Запорізьку філію LEGARD очолить адвокат Євгеній Вайновський — експерт у галузі кримінального, господарського, цивільного та адміністративного права.


AVELLUM консультувала щодо продажу трьох вітрових електростанцій

ЮФ AVELLUM стала юридичним радником одного з продавців у зв’язку з продажем частки в об’єктах відновлюваної енергетики на користь Elementum Energy, найбільшого міжнародного виробника відновлюваної енергії в Україні. Трансакція передбачала продаж трьох вітрових електростанцій (ВЕС) в Одеській області: Арцизької ВЕС, Арцизької ВЕС­2 і Кілійської ВЕС потужністю 16,5 МВт кожна.

ЮФ AVELLUM надавала повну юридичну підтримку клієнтові під час погодження та підписання трансакційних документів.

Команду ЮФ AVELLUM очолив партнер Юрій Нечаєв за підтримки юристів Марини Буйницької та Ірини Фонотової.


GOLAW захистила інтереси компанії­експортера під час оскарження штрафних санкцій

Юридична фірма GOLAW успішно захистила інтереси великого постачальника фруктів в Україні. За результатами камеральної перевірки підприємству було нараховано штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних. Водночас податкові накладні не було зареєстровано протягом встановлених строків через технічний збій в роботі електронного кабінету, наявність якого контролювальні органи відмовлялися визнавати та враховувати. У судовому порядку юристам GOLAW вдалося скасувати неправомірне рішення податкового органу. Суд підтримав правову позицію, згідно з якою відсутність вини платника податків як необхідного складника податкового правопорушення обумовлює протиправність застосування штрафних (фінансових) санкцій шляхом винесення оскаржуваного податкового повідомлення­рішення.

Над проєктом працювали юристи практики податкового права GOLAW — партнер, керівник практики Ірина Кальницька, старший юрист Олена Сулима та юрист Вікторія Бубліченко.


Презентовано аналіз дисциплінарної практики щодо приватних виконавців

Радник ADER HABER, національний експерт EU Project Pravo­Justice, а також член Дисциплінарної комісії приватних виконавців (ДК) Олексій Соломко разом із дисциплінарним уповноваженим Асоціації приватних виконавців України Оленою Овчаренко презентував звіт «Аналіз практики притягнення приватних виконавців до дисциплінарної відповідальності».

Презентація відбулася в режимі відеоконференції із застосуванням програми Zoom на платформі EU Project Pravo­Justice за участі представників Міністерства юстиції України, керівництва Асоціації приватних виконавців та юридичної спільноти.

Головний висновок звіту — дисциплінарна практика щодо приватних виконавців має низку недоліків, а саме: діяльність ДК має непостійний характер; відсутні гарантій незалежності членів комісії та гласність роботи ДК; виникають питання щодо вмотивованості прийнятих ДК рішень і відповідності міри покарання вчиненому дисциплінарному проступку; наявний конфлікт інтересів у роботі Комісії; є підміна регулятором відомчого контролю судовим; наявні зловживання боржниками своїм правом на оскарження дії/бездіяльності приватного виконавця та відсутність належного об’єктивного «фільтру» під час розгляду таких скарг; подання на ДК сформовано за результатами позапланової перевірки Мін’юсту, які виходять за предмет скарги, за якою було проведено цю перевірку. На думку експертів, такі недоліки призводять до фактичного втручання в процес примусового виконання рішень і ставлять під сумнів принцип незалежності роботи приватних виконавців, що, зрештою, прямо позначається на загальному стані виконання судових рішень в Україні.


Baker McKenzie стала юридичним радником A.G.R. Group у зв’язку з придбанням двох підприємств у AG Management Group LLC

Київський офіс МЮФ Baker McKenzie надав юридичний супровід A.G.R. Group, приватному інноваційному сільськогосподарському холдингу, у зв’язку з придбанням двох підприємств у Херсонській області — ДП «Альфа Фарм» та ДП «Євразія­Агро» — в американської компанії AG Management Group LLC.

У рамках стратегії розвитку A.G.R. Group ця трансакція дасть змогу холдингу збільшити площу зрошуваних земель, таким чином розширивши його аграрний потенціал. Придбання двох підприємств збільшить загальний земельний банк A.G.R. Group до 32 тис. га, з яких понад 2 тис. га перебувають під зрошенням.

Команду юристів київського офісу МЮФ Baker McKenzie очолила юрист практики корпоративного права та M&A Альона Фурда під загальним керівництвом В’ячеслава Якимчука, партнера та керівника практики корпоративного права та M&A. Ключову роль у реалізації трансакції також відіграли юристи Ганна Смирнова, Микита Стеблюк та Андрій Левченко.


Sayenko Kharenko консультує Bel Group у зв’язку з продажем її українського бізнесу Lactalis

Sayenko Kharenko є радником із питань українського права Bel Group у зв’язку з продажем ПрАТ «Бель Шостка Україна» на користь Lactalis. Відчуження українських активів Bel Group відбувається в рамах більшої угоди, за умовами якої Bel Group передасть Royal Bel Leerdammer NL, Bel Italia, Bel Deutschland, Leerdammer і «Бель Шостка Україна» в обмін на частку Lactalis у Bel Group у розмірі 23,16 %.

Sayenko Kharenko консультує Bel Group зі складних питань корпоративного та податкового права, структурування української частини трансакції та отримання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію.

Linklaters (Париж) є глобальним радником Bel Group, тимчасом як Freshfields Bruckhaus Deringer (Париж) і Bredin Prat представляють Lactalis. BNP Paribas і Perella Weinberg Partners є глобальними фінансовими радниками, а Finpoint — українським фінансовим консультантом Bel Group.

Команду Sayenko Kharenko з питань корпоративного права та M&A, яка працює над проєктом, очолює юрист Ільгар Гахраманов за підтримки юристів Миколи Лихогляда і Костянтина Заблоцького під керівництвом партнера Олександра Ніколайчика. Партнер Валентина Гвоздь очолює команду конкурентного права, що працює над проєктом, до складу якої входять старший юрист Анастасія Боднар і юрист Катерина Новодворська. Старші юристи Михайло Гринькевич, Антон Керімов­Вараницький та юрист Аліса Єпанчинцева консультують із питань оподаткування під керівництвом партнера Світлани Мусієнко.


EVERLEGAL запускає програму юридичної підтримки ініціатив сталого розвитку

Юридична фірма EVERLEGAL анонсувала відкриття напряму сталого розвитку та запустила програму юридичної підтримки ініціатив сталого розвитку, яка покликана підтримувати компанії та організації не лише в Україні, а і в усьому світі на шляху до їх активної реалізації відповідних ініціатив.

Взяти участь у програмі може будь­яка компанія чи організація, яка веде свою діяльність у таких секторах: відновлювана енергетика, низьковуглецевий транспорт, низьковуглецеві будівлі, стале управління водними ресурсами та відходами, стале землекористування та зміни клімату.

Зі свого боку EVERLEGAL планує виділяти 1000 годин часу роботи юристів на рік на підтримку ініціатив сталого розвитку. Консультації компанії рro bono охоплюють широке коло юридичних питань — від консультування урядів, підприємств і громадських організацій щодо впровадження екологічних «сталих» ініціатив у їх політику до представництва та захисту інтересів у судах щодо перешкоджання реалізації цих ініціатив.

Також у рамках напряму сталого розвитку EVERLEGAL посилює свою діяльність у секторах відновлюваної енергетики й екології та активно підтримує «зелені» ініціативи й екологічні проєкти, таким чином роблячи внесок у досягнення 6, 7 та 13 глобальних цілей сталого розвитку, визначених ООН у 2015 році. Фірма приєднується до різних глобальних організацій та проєктів, впроваджує свої «сталі» ініціативи, серед яких створення першої в Україні платформи для інвестицій у «зелені» проєкти GetMarket.

Окрім того, команда EVERLEGAL зі сталого розвитку, очолювана партнерами Євгенієм Дейнеком та Андрієм Оленюком, зосередиться на покращенні нормативно­правового регулювання та долучиться до розробки профільних законопроєктів.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

VOX POPULI

Крізь практику до зірок?

Актуально

Суддівські перестороги

Акцент

Відображення реальності: адвокатів, які отримали свідоцтва в неналежній раді, можна не вносити в ЄРАУ

Галузі практики

Разом із тим

За згодою сторін

Захисні наміри

Дайджест

Дисциплінарна відповідальність суддів: їх право на оскарження

Держава та юристи

Зразкова поведінка

Заклик до «Дії»

Злочин і покарання

Новини

Новини юридичних фірм

Карта подій

IP REPORTER

Новини Євросуду

Вакцинація як частина політики охорони здоров’я в Чехії відповідає найкращим інтересам дітей

Приватна практика

Інвестиційний фон

Судова практика

Заповітна міра

Консультативна вада

Судові рішення

Щодо визнання майна, набутого за договором довічного утримання, спільною власністю

Тема номера

Електронний щоденник

Оцінне рішення

Рекламний склад

Оновити рАМКУ

Гра в монополію

У фокусі: LEGAL TECH

Програмне забезпечення

Інші новини

PRAVO.UA