Новини юридичних фірм — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Юридична практика № 43-44 (1244-1245) » Новини юридичних фірм

Новини юридичних фірм

Рубрика Новини

AVELLUM консультувала МХП у зв’язку з інвестуванням у Foodz

ЮФ AVELLUM стала юридичним радником МХП у зв’язку з інвестуванням в український foodtech­стартап Foodz. За результатами двох раундів інвестицій МХП отримала міноритарну частку Foodz.

ЮФ AVELLUM надавала юридичну підтримку МХП у структуруванні угоди та підготовці трансакційних документів.

Foodz — це стартап формату dark kitchen, який розвиває мережу онлайн­ресторанів у Києві з 2020 року. Під його управлінням зараз перебувають 12 брендів ресторанів, які нараховують понад 100 000 клієнтів.

Команду ЮФ AVELLUM спільно очолили радник Андрій Романчук і юристка Юлія Челебій­Кравченко за підтримки юристки Єлизавети Кашиної під загальним керівництвом керуючого партнера Миколи Стеценка. Старша юристка Анастасія Воронова консультувала щодо фінансових аспектів цієї угоди.


Aequo консультувала Mercuria Energy Trading із питань інвестицій у відновлювані джерела енергії в Південно­Східній Європі

ЮФ Aequo консультувала компанію Mercuria Energy Trading, одного з найбільших у світі незалежних енерготрейдерів, із питань українського права у зв’язку зі стратегічними інвестиціями в CWP Europe, провідний незалежний девелопер проєктів відновлюваної енергетики в Південно­Східній Європі та Австралії.

У рамках партнерства великий досвід роботи на енергетичних ринках, а також збільшення фінансової підтримки компанії Mercuria дасть змогу CWP Europe реалізувати свій інвестиційний план у розмірі 1,9 млрд євро протягом наступних декількох років і завершити розробку своїх проєктів відновлюваної енергетики потужністю 2 ГВт у Південно­Східній Європі. Інвестиції Mercuria підтримають зусилля CWP щодо прискорення декарбонізації в чотирьох країнах із високим рівнем викидів вуглецю: Болгарії, Сербії, Румунії та Україні.

Над проєктом працювали партнерка ЮФ Aequo Анна Бабич та юристка Марія Деречіна.


АФ «Грамацький і Партнери» довела у Верховному Суді необхідність застосування принципу правової визначеності під час зміни сталої судової практики

Юристам адвокатської фірми «Грамацький і Партнери» вдалося довести суду касаційної інстанції необхідність застосування принципу правової визначеності, який є елементом принципу верховенства права, під час зміни сталої судової практики Верховного Суду. Спочатку суди першої та апеляційної інстанцій залишили без розгляду позов про скасування рішення податкового органу про відмову в реєстрації податкової накладної у зв’язку зі зміною правової позиції Верховного Суду в бік застосування коротшого строку для оскарження рішень податкового органу та пропуском платником податків строку звернення до суду. Адвокати наполягали, що нові висновки Верховного Суду повинні мати перспективний, а не ретроспективний характер, тобто застосовуватися виключно до майбутніх правовідносин.

Дослухавшись до аргументів АФ «Грамацький і Партнери», Верховний Суд дійшов висновку, що зміна правової позиції суду касаційної інстанції в бік тлумачення норм права щодо застосування коротших строків звернення до суду може розглядатися судами як поважна причина під час вирішення питання про поновлення строків звернення до суду в податкових правовідносинах, які виникли та набули характеру спірних до зміни такої судової практики. Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу адвокатів та скерував справу для розгляд до суду першої інстанції.

Над проєктом працювали адвокат Борис Карась та юрист Володимир Хоменко під керівництвом президента фірми Ернеста Грамацького.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Зміст

VOX POPULI

Податки стосуються всіх

Актуально

Усе піде за планом

Акцент

Головний вибір

Галузі практики

Агробізнес на трансфері

Оплата за статусом

Вийти за межі

Зупинка на вимогу

Віртуальна реальність

Поставити на контроль

Дайджест

Фальш — старт

Держава та юристи

Небо на долоні

Мова вдосконалює

Новини

IP REPORTER

Новини юридичних фірм

Новини Євросуду

Внутрішньо переміщеним особам треба було надати право голосу на місцевих виборах

Репортаж

Ринковий огляд

АТмосферний тиск

Судова практика

Обмежені можливості

Нерухомі докази

Наказне впровадження

Судові рішення

Формальне врахування часу завершення роботи закладу не може братися за основу при кваліфікації дій як хуліганства

Тема номера

Робіть висновки

Врахувати зобов’язані

Природна реакція

Зелений ривок

Об’єднавча сила

Юридичний форум

Електронна недопустимість

Бути в гармонії

Інші новини

PRAVO.UA