Новини юридичних фірм — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Юридична практика № 41-42 (1242-1243) » Новини юридичних фірм

Новини юридичних фірм

Рубрика Новини

AVELLUM консультувала Kaspi.kz щодо придбання Portmone

 

ЮФ AVELLUM стала українським юридичним радником АТ Kaspi.kz у зв’язку з придбанням 100 % акцій Portmone Group Kaspi Pay дочірньою компанією Kaspi.kz.

ЮФ AVELLUM надавала повну юридичну підтримку Kaspi.kz під час проведення юридичного аудиту Portmone, погодження та підписання трансакційних документів, а також завершення трансакції. ЮФ AVELLUM консультувала клієнта й у процесі отримання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію і погодження Національним банком України набуття істотної участі в Portmone.

Команду ЮФ AVELLUM очолив керуючий партнер Микола Стеценко за підтримки юристів Єлизавети Кравцової, Олександра Кожухаря та Анастасії Карпенко, які консультували з питань корпоративного права та M&A. Старший юрист Антон Архипов та юрист Єлизавета Кашина консультували з питань конкурентного права під загальним керівництвом радника Микити Ноти. Радник Андрій Романчук, юристи Єлизавета Кравцова, Ірина Фонотова і Анастасія Карпенко допомагали під час отримання погодження Національного банку України.


Sayenko Kharenko стала радником Bel Group щодо завершення угоди з продажу її українського бізнесу компанії Lactalis

 

Sayenko Kharenko стала юридичним радником Bel Group у зв’язку з продажем 100 % акцій ПАТ «Бель Шостка Україна» компанії Lactalis. Відчуження українських активів Bel Group відбулося в рамах більшої угоди, за умовами якої Bel Group передає свій бізнес у Нідерландах, Італії, Німеччині та Україні в обмін на 23,16 % акцій Bel, що належать Lactalis.

Команда Sayenko Kharenko забезпечила комплексний юридичний супровід української частини трансакції, зокрема консультування з різних питань корпоративного права, відкриття рахунків у цінних паперах у депозитарній установі, звільнення посадових осіб та передання акцій компанії «Бель Шостка» на користь Lactalis.

Команду Sayenko Kharenko з питань корпоративного права та M&A, яка працювала над трансакцією, очолювали старший юрист Ільгар Гахраманов та юрист Микола Лихогляд за підтримки юристів Зарини Халімон, Костянтина Заблоцького та молодшого юриста Назарія Пилипчука під загальним керівництвом партнера Олександра Ніколайчика.

Linklaters (Париж) була глобальним юридичним радником Bel Group, тимчасом як Freshfields Bruckhaus Deringer (Париж) представляла Lactalis. BNP Paribas і Perella Weinberg Partners та Oppenheimer стали глобальними фінансовими радниками Bel Group.


Asters розробила правову концепцію обміну інформацією про кіберінциденти, кібератаки та кіберзагрози

 

Asters стала радником Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» щодо розробки правової концепції збільшення можливостей обміну інформацією про кіберінциденти, кібератаки та кіберзагрози між суб’єктами забезпечення кібербезпеки.

У межах роботи над проєктом команда Asters підготувала юридичний огляд стану відповідного чинного правового регулювання в Україні, виявила недоліки та прогалини національного законодавства, сформувала рекомендації щодо нової правової моделі регулювання, розробила власне правову концепцію, підготувала план її нормативної імплементації.

Команда Asters співпрацювала з провідними експертами у сфері кібербезпеки, проводила консультації з представниками Національного координаційного центру кібербезпеки Ради національної безпеки і оборони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національного банку України та інших суб’єктів забезпечення кібербезпеки.

Над проєктом працювала команда практики технологій, електронних комунікацій та кібербезпеки у складі партнера Юрія Котлярова, радника Сергія Циби та юристки Вікторії Куриліної.


Адвокатам Benchers та EQUITY вдалося досягти відмови ВАКС у триманні під вартою мера Одеси Геннадія Труханова

 

У резонансній справі Національного антикорупційного бюро України, відкритій Вищим антикорупційним судом (ВАКС) щодо мера міста Одеси Геннадія Труханова, об’єднана команда адвокатів EQUITY та АО BENCHERS стала на його захист.

Очільнику міста й іншим підозрюваним закидають звинувачення в незаконному переданні земельних ділянок комунальної власності під забудову, легалізації незаконно отриманих доходів та завданні багатомільйонних збитків територіальній громаді.

Адвокатам вдалося довести безпідставність вимог щодо тримання під вартою клієнта та зменшити суму застави зі 120 млн грн до близько 30 млн грн.

У команду захисту входили партнер АО BENCHERS Олександр Микитенко та партнер EQUITY Олександр Лисак.


Aequo призначила п’ять нових партнерів

 

ЮФ Aequo розширила партнерський склад, призначивши п’ять нових партнерів фірми: Наталію Дрюк, Тетяну Кудрицьку, Євгена Левіцького, Михайла Лукашенка та Олену Перцову. Новопризначені партнери мають різноманітний досвід у ключових практиках фірми, включаючи корпоративне право, злиття та поглинання, вирішення спорів та інтелектуальну власність:

Наталія Дрюк, співкерівниця практики інтелектуальної власності, — визнана експертка в галузі інтелектуальної власності, цивільного та господарського права. Вона представляє інтереси українських та міжнародних компаній у складних і прецедентних спорах щодо торговельних марок, патентів та авторських прав у галузях біотехнології, фармацевтики, FMCG, IT, телекомунікацій та медіа.

Тетяна Кудрицька, співкерівниця практики інтелектуальної власності, — відома досвідчена адвокатка з досвідом роботи як у приватному, так і в державному секторі зі спеціалізацією у сфері інтелектуальної власності та комерційних судових спорах. Вона представляє інтереси великих міжнародних і українських компаній, які працюють в галузях фармацевтики, біотехнологій, медіа та IT. Також вона була одним із ключових членів урядової команди, що працювала над запровадженням нового законодавства про Вищий суд з питань інтелектуальної власності та нових правил судового процесу в спорах щодо інтелектуальної власності.

Євген Левіцький спеціалізується на українських і транскордонних цивільних та комерційних судових процесах, процедурі банкрутства,
а також займається деякими аспектами сфери кримінального права, пов’язаними з комерційними та цивільними спорами. Він консультує клієнтів із різних питань цивільного, комерційного, корпоративного, банківського та міжнародного приватного права. Його досвід охоплює міжнародний арбітраж, виконання рішень іноземних судів та міжнародного арбітражу в Україні, пошук і стягнення активів в Україні та за кордоном.

Михайло Лукашенко фокусується на супроводженні фондів прямих інвестицій: він має досвід офшорного структурування та податкового планування й надає юридичну підтримку в процесі формування інвестиційних портфелів і продажу портфельних інвестицій. Михайло має значний досвід структурування угод злиття та поглинання в різних юрисдикціях за участі як офшорних, так і локальних компаній. Він супроводжує клієнтів під час передпродажної підготовки компанії — об’єкта угоди, консультує клієнтів із питань юридичного аудиту та трансакційної документації.

Олена Перцова спеціалізується на вирішенні корпоративних конфліктів і складних судових спорів, захисті бізнесу від рейдерських захоплень, банківських, антимонопольних спорів, а також на представництві інтересів бізнесу у спорах з органами державної влади та прокуратурою. В активі Олени — успішно вирішені спори з українськими державними органами, такими як Антимонопольний комітет України, Міністерство фінансів України, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Національний банк України, Державна авіаційна служба України, Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг тощо.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA