Новини юридичних фірм — PRAVO.UA
прапор_України
2024

Генеральний партнер 2024 року

Видавництво ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА
Головна » Юридична практика № 37-38 (1238-1239) » Новини юридичних фірм

Новини юридичних фірм

Рубрика Новини

Sayenko Kharenko супроводжує випуск єврооблігацій Укрзалізниці

 

Sayenko Kharenko стала юридичним радником J.P. Morgan та Dragon Capital, спільних лід-менеджерів випуску єврооблігацій на суму 300 мільйонів доларів США Укрзалізниці. Кошти, залучені під час випуску, буде спрямовано на рефінансування наявних позик із метою покращення ліквідності та збалансування боргового портфеля компанії.

Проєкт супроводжувала команда практики банківського і фінансового права, ринків капіталу Sayenko Kharenko під керівництвом партнерів Ігоря Лозенка та Назара Чернявського та складалася з юристів Олеся Трачука, Владислави Міцай та Софії-Марії Кузьмінської, а також молодшого юриста Олександра Мотіна.


ETERNA LAW підтримує NFT-ініціативу бренду Bevza

 

Команда банківського і фінансового права ETERNA LAW стала ексклюзивним юридичним радником українського модного дому BEVZA в ініціативі з випуску NFT (невзаємозамінних токенів). Проєкт став безпрецедентною NFT-ініціативою, що допоможе якісно розширити можливості українських художників, популяризуючи їх на світовому ринку.

У рамах цього проєкту ETERNA LAW надала комплекс послуг із юридичного оформлення процесу купівлі картини ілюстратора, передання майнових прав на зображення і виконала необхідні дії з випуску невзаємозамінного токена та розміщення його на електронному аукціоні. Також команда ETERNA LAW здійснює повний правовий супровід угоди аж до моменту успішної реалізації токена.

Команда ETERNA LAW працювала над проєктом під керівництвом партнера Миколи Ліхачова.


AVELLUM консультувала МХП щодо придбання англійської компанії

 

ЮФ AVELLUM стала юридичним радником свого давнього клієнта МХП у зв’язку з придбанням MHP Food UK Limited (раніше відомої як Braintree Meats Limited), англійської компанії, що імпортує м’ясо та птицю.

ЮФ AVELLUM надала комплексну юридичну підтримку МХП із ведення переговорів, підготовки трансакційної документації, а також координувала закриття трансакції. Крім цього, ЮФ AVELLUM виконала комплексний юридичний аудит MHP Food UK Limited, а також здійснила наліз необхідності отримання дозволів антимонопольних органів у різних юрисдикціях.

Команду ЮФ AVELLUM очолив старший юрист Антон Архипов за підтримки юристів Ірини Фонотової, яка займалася питаннями корпоративного права, злиттів і поглинань, та Валерії Лепської, що займалася питаннями антимонопольного права, під загальним керівництвом керуючого партнера Миколи Стеценка.


CMS стала юридичним радником «Vodafone Україна» у зв’язку з придбанням компанії Vega Telecom

 

Київський офіс CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang став юридичним радником провідного оператора мобільного зв’язку «Vodafone Україна» та його материнської компанії NEQSOL Holding у зв’язку з придбанням компанією «Vodafone Україна» компанії Vega Telecom у групи компаній «СКМ».

Угоду було підписано в червні 2021 року і завершено 8 вересня 2021 року. Команда CMS була головним трансакційним юридичним радником і надала консультації зі структурування та реалізації угоди, зокрема з підготовки трансакційних документів та ведення переговорів.

Роботу команди CMS очолювала партнер практики корпоративного права / M&A Тетяна Довгань за значної підтримки старшого юриста практики корпоративного права / M&A Віталія Майнаровича. Також у складі основної команди працювали Луїс Чакар, Мар’яна Саєнко, Ігор Павлюков та Денис Гаценюк (практика корпоративного права / M&A), Вікторія Ставчук (практика податкового права), Ольга Белякова та Наталія Наконечна (практика конкуренційного права).


Виконавчий директор ROSHEN Артем Саприкін розпочинає новий семестр Правничої школи ЕВА-Asters

 

15 вересня 2021 року Артем Саприкін (виконавчий директор корпорації ROSHEN) провів онлайн-лекцію про корпоративне управління у приватних компаніях, розпочавши 16-й семестр у Програмі з правового розвитку (Правничій школі) ЕВА-Asters — безкоштовній освітній платформі для українських юристів, що призначена для обміну досвідом і найкращими прикладами юридичної підтримки та захисту бізнесу.

У цьому семестрі до розкладу Правничої школи додалися заняття на найбільш актуальні для українського бізнесу теми, наприклад щодо регулювання надомної праці та роботи з дому (лекцію прочитають заступник директора юридичного департаменту ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» Катерина Марченко та радниця Asters Інеса Летич), взаємодії з дистриб’юторами (лекція керівника юридичного департаменту «Сандоз Україна» Олени Лімакової), а також захисту прав інтелектуальної власності в контексті реформи (лектор — Юлія Семеній, партнер Asters). Також партнер Asters Олександр Вознюк висвітлить тему перевірок Антимонопольного комітету України, а партнер Asters Сергій Гребенюк і радник Орест Стасюк розкажуть про діяльність правоохоронної системи та безпеку бізнесу.


Юридична група EUCON посилює команду

 

У вересні 2021 року до команди київського офісу Юридичної групи EUCON в ролі партнера приєдналася Тетяна Свентозельська — патентний повірений, юрист. Вона очолить практики інтелектуальної власності та антимонопольного/конкурентного права.

Тетяна Свентозельська атестована як патентний повірений України з 2012 року і має в своєму портфоліо понад 1 500 зареєстрованих об’єктів інтелектуальної власності в Україні та світі. Вона консультує з питань реєстрації, захисту прав інтелектуальної власності та комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності.

Таким чином Юридична група EUCON розширює лінійку своїх послуг, пов’язаних з інтелектуальною власністю, підготовкою і поданням документів на реєстрацію торгових марок, промислових зразків, винаходів, корисних моделей, об’єктів авторського права, заявок на реєстрацію торгових марок за Мадридською системою, заявок за процедурою РСТ і договорів про передання прав, ліцензійних договорів.

У варшавському офісі групи також відбулися зміни: Артура Шевчика підвищено до статусу партнера, він очолить практику бухгалтерського, податкового обліку і податкового планування.

Артур Шевчик працює в польському офісі Юридичної групи EUCON з 2015 року як податковий радник, він консультує компанії та окремих іноземних інвесторів із питань ведення бухгалтерського, податкового, управлінського обліків і податкового планування.

Також Артур Шевчик надає допомогу, зокрема, в здійсненні аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств, у підготовці внутрішньоєвропейських декларацій і звітів, консультує з питань податкового планування та кадрових питань, пов’язаних із трудовою і міграційної проблематикою.

Поділитися

Підписуйтесь на «Юридичну практику» в Facebook, Telegram, Linkedin та YouTube.

Баннер_на_сайт_тип_1
YPpicnic600x900
баннер_600_90px_2
2024
tg-10
Legal High School

Інші новини

PRAVO.UA